Кафе, захар и червено месо предизвикват депресияНе започвайте строги диети

...
Кафе, захар и червено месо предизвикват депресияНе започвайте строги диети
Коментари Харесай

Безвкусната и еднообразна храна рязко понижава настроението

Кафе, захар и алено месо провокират меланхолия
Не започвайте строги диети за намаляване през есента

Защо животът наподобява по-сладък след изяждане на блокче шоколад, само че не и на парче сухи пилешки гърди?

Не са доста храните, които могат да провокират меланхолия, само че въпреки всичко има такива - кафе, захар и подсладители, алено месо. Учени са забелязали, че хората, които пият три до четири чаши кафе дневно или повече, нормално са склонни към меланхолия. Диетолозите свързват този факт с пристрастяването към кофеина. Ако човек, който пие кафе, е лишен от ежедневния си допинг, той се усеща претрупан, трагичен и слабоволев. За да не станете жертва на кафе меланхолия, лекарите предлагат да пиете не повече от една или две чаши кафе дневно и да си вършиме паузи от тази напитка.

Много хора се обръщат към сладкото като форма на комфорт, като в последна сметка развиват непрекъснат и неудържим апетит за захар. Медицински проучвания обаче демонстрират, че непотребната захар в храната усилва депресията и умората. Работата е там, че сладкото също води до пристрастяване. Тялото се приспособява да създава доста инсулин, с цел да употребява захарта. И затова неналичието на идната „ сладка доза “ предизвиква внезапен спад в настроението.

Някои нормални хранителни добавки също могат да доведат до меланхолия. Например потвърдено е, че измежду постоянните консуматори на подсладителя аспартам депресията е по-често срещана.

С месото обстановката е малко по-различна. Ако ядете говеждо, агнешко или свинско постоянно и в огромни количества, месото няма време да се усвои изцяло. В същото време процесите на разложение стартират да доминират в дебелото черво. В резултат на това се образуват токсини. Преминали в кръвта, те въздействат отрицателно на целия организъм. На първо място, действието на нервната система е нарушено. Човек става по-раздразнителен, бързо се уморява и спи неприятно. Особено рисково е да ядат доста месо хора с болен черен дроб, в който се обезвреждат отровите.

Доста постоянно тъгата и меланхолията са породени не от съответни храни, а от хранителни привички. Недостатъчната консумация на растителни масла и мазна морска риба води до меланхолия. Есенциалните мазнини са доста значими като градивни материали за нервната система и поддържане на устойчиво въодушевление. Следователно тези, които се лимитират прекалено много в мазнините, постоянно страдат от загуба на жизнеспособност.

Депресията се появява и при хора с недостиг на магнезий, фолиева киселина и витамин B6. Недостигът им води до ниски равнища на серотонин в мозъка, вещество, значимо за положителното въодушевление. Тези витамини липсват най-вече при хората, които въобще не ядат зеленчуци или ядат малко зеленчуци и плодове.

Хората, които се стремят да отслабнат непременно, също са изложени на риск от развиване на меланхолия. Според психолози всяка безвкусна и еднообразна храна внезапно намалява прочувствения декор, което ни прави летаргични, причинявайки хронична отмалялост.

Затова е доста значимо менюто да се състои от артикули, които харесвате. Ако ненавиждате елда или овесени ядки, не е нужно да се подлагате на диета, която включва тези зърнени храни. Тялото ви към този момент ще страда от апетит. На този декор един нелюбим артикул може да аргументи психическа контузия. Това може даже да докара до нервозен срив.

Заплахата от хранителна меланхолия е изключително остра през есенните месеци. Студеното време и по-късата светла част на деня към този момент водят до понижаване на прочувствения декор. Затова не би трябвало да стартирате строги диети за намаляване през есента. Диетата би трябвало да бъде щадяща и скоростта на унищожаване на непотребните килограми не трябва да е доста висока.

Как да преборим есенната меланхолия благодарение на храненето? Диетолози предлагат да се яде сирене, пуешко и пилешко месо, паста и пълнозърнест самун. Тези артикули съдържат субстанции, които са прародители на хормоните на насладата.

Според психолози можете да устоите на депресията благодарение на алено, оранжево и жълто. На вашата маса би трябвало да има портокали, мандарини, моркови, тиква, червени чушки, ананас и царевица. Всички тези артикули са нискокалорични, тъй че няма да се притеснявате за фигурата си.

Не забравяйте за храните, които са източници на магнезий и витамин B6. Те включват банани, ядки, любеница и листни зеленчуци, питейна вода, съдържаща магнезий. Те понижават възбудимостта и възстановяват съня. В интервалите, когато сте доста тъжни, можете да се поглезите с парче торта или шоколад. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР