КАДУНА, Нигерия (AP) — Повече от 130 нигерийски ученици, спасени

...
КАДУНА, Нигерия (AP) — Повече от 130 нигерийски ученици, спасени
Коментари Харесай

Нигерийските военни връщат над 130 отвлечени ученици след седмици в плен

КАДУНА, Нигерия (AP) — Повече от 130 нигерийски възпитаници, избавени след повече от две седмици в плен, дойдоха в понеделник в родния си щат в северозападна Нигерия преди предстоящото им събирания със фамилии, след последното от поредност от всеобщи учебни отвличания в западноафриканската нация.

Шест от 137-те възпитаници остават в болница, а един член на личния състав, който беше похитен дружно с децата, умря в плен, споделиха военни чиновници.

Децата бяха хванати от въоръжени мъже, каращи мотоциклети, в тяхното учебно заведение в отдалечения град Курига в щата Кадуна на 7 март, което провокира широкообхватна избавителна интервенция. Те бяха избавени в неделя от военните в гора на към 200 километра (повече от 120 мили) на север в прилежащия щат Замфара, макар че управляващите не предоставиха детайлности за спасяването или споделиха дали има задържани обвинени похитители.

Учениците, доста от които на възраст под 10 години, бяха доведени в понеделник в постройката на държавното управление на щата...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР