Кадрови рокади по високите нива на МВР ще има съвсем

...
Кадрови рокади по високите нива на МВР ще има съвсем
Коментари Харесай

Хора в МВР злоупотребяват от години с наркотици: Демерджиев

Кадрови рокади по високите равнища на Министерство на вътрешните работи ще има напълно скоро – сред седмица и 10 дни. Това заяви вътрешният министър Иван Демерджиев пред Българска национална телевизия.

" Цели структури са пълнени и създавани по метод, по който не да извършват функционалностите си, а да служат на други цели. Аз съм разпознал този проблем. Съвсем скоро ще има много сериозна реакция ", даде обещание Демерджиев. И посочи, че става въпрос за " промяна на основни позиции на хора, които не могат да овладеят подчинените си ". Той отхвърли да даде повече детайлности, като се изключи че рокадите ще се случат напълно скоро.
По мотив казуса с използването на опиати измежду чиновниците на Министерство на вътрешните работи, министърът разяснява, че измежду тези случаи има хора,

които злоупотребяват от години и се крият зад служебните си карти, и други, които са протегнали ръка към неразрешените субстанции поради " прегаряне ". " Трябва да се разграничат случаите – да се помогне на тези, които имат потребност от помощ и Министерство на вътрешните работи да се почисти от тези, на които не им е мястото там. Ние ще вършим редом и двете неща ", съобщи той.
Демерджиев разкритикува остро работата на прокуратурата. Според него от обвиняването се пробват да влияят на чиновниците на Министерство на вътрешните работи посредством досъдебни производства против тях.

" Почти няма върховен чиновник на Министерство на вътрешните работи, който да няма формирано досъдебно произвеждане, което се употребява за напън. Под боязън да не се снабдят с ново, те се преценяват с прокуратурата. ", сподели Демерджиев.

Според него срещите на основния прокурор Иван Гешев с поданици на столичния квартал Факултета след случая със починалия таксиметров водач са съдействали само за усилване на напрежението.

Междувременно Демерджиев сподели, че Тенчо Тенев е шефът на КАТ, обезпечил чадър над Георги Семерджиев. Тенев към този момент не е чиновник на министерството.
" Не може 40 чиновници да са помагали под една или друга форма на несъмнено лице и да няма началник, който да е виновен. Установи се, че не е имало задоволителен надзор ", акцентира министърът.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР