Кадрови рокади по високите нива на МВР ще има съвсем

...
Кадрови рокади по високите нива на МВР ще има съвсем
Коментари Харесай

Иван Демерджиев иска да остане в МВР и при редовен кабинет

Кадрови рокади по високите равнища на Министерство на вътрешните работи ще има напълно скоро - сред седмица и 10 дни. Става дума за промяна на хора на основни позиции, които не могат да овладеят подчинените си.

Това сподели вътрешният министър Иван Демерджиев.

" Много постоянно се повтаря мантрата " зачестиха случаите със чиновници на Министерство на вътрешните работи, които вършат едно или друго ". Не, случаите не са зачестили, а зачестиха случаите, в които чиновници на Министерство на вътрешните работи са заловили други техни сътрудници, които вършат нещо неправилно ", разясни министърът.

„ Цели структури са пълнени и създавани по метод, по който не да извършват функционалностите си, а да служат на други цели. Аз съм разпознал този проблем. Съвсем скоро ще има много сериозна реакция “, даде обещание той.

Шефът на Министерство на вътрешните работи цитира предшественика си на поста Младен Маринов от последния кабинет на Бойко Борисов, който се хвалел, че на Бойко Рашков нямало да му стигне мастилото на химикалката, с цел да ги уволни всички назначени в Министерство на вътрешните работи при него. „ Вярвам, че мастилото на моя химикал ще стигне да отстраня тези, които нямат място в системата “, съобщи Демерджиев пред Българска национална телевизия.

Има хора, които злоупотребяват от години с опиати и се крият зад служебните си карти, и други, които са протегнали ръка към неразрешените субстанции поради „ прегаряне “. „ Трябва да се разграничат случаите – да се помогне на тези, които имат потребност от помощ, и Министерство на вътрешните работи да се почисти от тези, на които не им е мястото там. Ние ще вършим редом и двете неща “, даде обещание служебният министър.

Демерджиев разгласи, че желае да остане да работи в Министерство на вътрешните работи и би го направил и при постоянен кабинет, въпреки още да не е взел дефинитивно решение би ли приел - в случай че му се предложи, да продължи да е министър.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР