Кадрова криза блокира работата на едно от най-важните звена в

...
Кадрова криза блокира работата на едно от най-важните звена в
Коментари Харесай

Педиатрията в София спря приема на спешни случаи. Няма анестезиолози!

Кадрова рецесия блокира работата на едно от най-важните звена в столичната Педиатрия. Спрян е приемът на деца в интензивното поделение в детската болница поради липса на анестезиолози. Това сподели за Българска телеграфна агенция изпълняващият длъжността шеф доцент Димитър Калайков.

Двама от работещите в болничното заведение анестезиолози са напуснали, а третият не може да извършва тази активност, изясни лекарят. Отделението, което на процедура прави животоспасяваща активност няма да работи и няма да се одобряват деца нито за интензивно лекуване, нито за интензивно наблюдаване, излиза наяве от обяснението на доцент Калайков.

Той е изпратил отчети за казуса до Столичната районна здравна ревизия, Столичната здравноосигурителна каса, Центъра за незабавна здравна помощ, както и е разговарял по телефона с министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев.

В интензивното поделение две от работещите медицински сестри са на по 75 години, сподели още доцент Калайков и изрази подозрение, че ще се намерят искащи да работят в болничното заведение поради ниското възнаграждение на труда.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР