Кадрите от Буча са като от филм на ужасите: тела,

...
Кадрите от Буча са като от филм на ужасите: тела,
Коментари Харесай

Като филм на ужасите: потресаващи детайли за убийствата в Буча

Кадрите от Буча са като от " филм на ужасите ": тела, премазани от танкове, следи от изтезания, изнасилени дами. " Това е геноцид ", сподели Зеленски. " Опасявам се, че ще бъдат открити още по-ужасни неща. "

Украйна и Западът укоряват Русия в осъществяването на военни закононарушения откакто по улиците в Буча, на към 40 км северозападно от Киев, бяха открити стотици убити цивилни жители. Украинската прокуратура разгласи, че след изтеглянето на съветските войски там са били открити труповете на над 400 цивилни. Володимир Зеленски разказа случилото се като " геноцид ". " Разбира се, че това е геноцид ", сподели той в диалог с американския ефирен канал CBS. " Унищожаването на една нация и нейния народ. "

" Това е повода, заради която ни унищожават "

Украинците не желаят да се подчинят на съветската политика, сподели още той и добави: " Това е повода, заради която ни унищожават и унищожават ". Съветникът на украинския президент Олексий Арестович съпостави сцените от Буча с " филм на ужасите ". Някои жертви били простреляни в главите, а ръцете им били вързани. По други трупове имало следи от изтезания. Той упрекна също така съветските войски в изнасилвания на дами и в опит да изгорят телата им. Улиците в Буча са цялостни с трупове, споделя още той. Навсякъде из града имало коли, цялостни с убити хора. В някои имало " цели фамилии: деца, дами, баби, мъже ".

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш е " надълбоко шокиран " от " фрагментите на убитите цивилни в Буча ". Той настоя за " без значение следствие ". Виновниците би трябвало да бъдат подведени под отговорност, разгласи Гутериш. Вицепредседателката на Европейския парламент (ЕП) Никола Беер също осъди убийствата на цивилни и настоя за свикването на ексклузивен углавен арбитражен съд сходно на този, основан след Югославските войни. " Това са доста тежки закононарушения против човечеството ", акцентира Беер. Председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен назова случилото се в Буча " ужасяващи подиуми, при които човек остава без думи ".

По данни на компания Maxar, в двора на една черква в Буча е изкопан 14-метров гроб. Това се вижда от сателитни фотоси. Там, по украински данни, са заровени телата на стотици цивилни жители, убити от съветските войски.

Москва: Кадрите от Буча са нагласени

Същевременно Москва отхвърля всички обвинявания, свързани с всеобщите убийства в Буча. Русия даже е свикала заседание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, на което трябвало да се обсъдят " провокациите на украинските радикали ". Кремъл упреква Киев, че е инсценирал фрагментите с убитите цивилни жители в Буча. " Във времето, в което градът е бил под надзор на съветските войски, нито един жител не е потърпевш от каквото и да било принуждение ", споделят от съветското министерство на защитата.

На фона на ужасяващите данни от Буча украинският президент Володимир Зеленски предложения някогашната немска канцлерка Ангела Меркел и някогашния френски президент Никола Саркози в градчето. Там Меркел и Саркози можели да съберат усещания от провалилата се политика във връзка с Русия, водена през последните години, сподели Зеленски по време на своето видеообръщение в неделя вечерта, 3 април. Меркел беше канцлерка от 2005 до 2021 година.

Опасявам се, че ще бъдат открити още повече издевателства и още по-ужасни неща, сподели още Зеленски. Други райони на страната към момента са под надзор на съветската войска. Там може да бъдат разкрити " още повече издевателства и жертви ". " Защото това е природата на съветската войска, пристигнала в страната ни. " Всяка майка на съветски боец би трябвало да види телата на убитите хора в Буча и в други украински градове, сподели още Зеленски. " Какво са създали тези хора? Защо са ги умъртвили? Какво е направил мъжът, който просто е карал колело на улицата? Защо са измъчвали до гибел елементарни цивилни жители в един елементарен кротичък град? Защо са удушили дамите, откакто брутално са издърпали обеците от ушите им? Как са могли да изнасилват дами и да ги убиват пред очите на децата? Защо са прекосявали с танковете по телата на хора? Какво е направил украинският град Буча на Русия? "

Успехи в някои райони. Но и нови удари в други градове.

Същевременно Киев осведоми за триумфи в района на Чернигов. Някои обитаеми места към Чернигов още веднъж са под украински надзор, а филантропичните помощи към този момент са на път, разгласи украинската войска. Чернигов е на към 130 км от Киев и дни наред беше откъснат от света. Кметът Владислав Атрошенко разгласи, че съветските удари над града са разрушили 70% от града му.

Руските войски се изтеглят и от района на град Суми. Все още обаче е рано да се приказва за освобождение на района, сподели шефът на регионалната администрация Дмитро Шивицкий.

И до момента в който в районите на Чернигов и Суми приказват за триумфи, съветските набези над други украински градове не престават. Така да вземем за пример при удари над жилищен регион в Харков са починали седем души и минимум 34 са били ранени. Вторият по огромни украински град е под засилен обстрел още от началото на съветската инвазия. И в намиращия се наоколо град Дергачи са били убити минимум седем цивилни. Продължават и ударите над обсадения пристанищен град Мариупол. Според английското министерство на защитата градът към момента е под засилен обстрел, само че украинската войска оказва гневна опозиция и е запазила контрола над централни сфери.

И от пристанищния град Одеса идват известия за нови набези. В нощта против понеделник над Одеса са били изстреляни ракети. Това бе обявено от районната администрация във Facebook. Русия към момента не е удостоверила тази информация. Още през уикенда милионният град на Черно море беше под ракетен обстрел. Руското министерство на защитата тогава разгласи, че от кораби и самолети са били обстрелвани рафинерия и склад за предпазване на гориво покрай града.

И в град Тернопол е имало въздушни удари на съветската войска. В града се е чула детонация, написа " Украинская Правда " рано в понеделник, цитирайки кмета Сергий Надал. Той прикани жителите на Тернопол да се укрият на несъмнено място. Все още се чакат публични данни за нападенията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР