Кадрите от бруталната атака срещу беззащитна жена в берлинското метро

...
Кадрите от бруталната атака срещу беззащитна жена в берлинското метро
Коментари Харесай

Агресорът от берлинското метро: Бях дрогиран и не помня

Кадрите от бруталната офанзива против беззащитна жена в берлинското метро провокираха отвращение в цяла Германия. Обвиняемият българин Светослав С. направи самопризнание, само че очевидно се пробва да омаловажи действието си.

Обвиняемият Светослав С. явно се води от правилото, че най-хубавата отбрана е изненадващата офанзива. Още при започване на втория кръг от правосъдния развой в Берлин бе поднесено негово признание. Чрез юристите си 28-годишният българин признава, че е ритнал дамата в тил по стълбите на берлинското метро, само че в това време прибавя буквално: „ Не мога обаче да си спомня напълно тъкмо станалото ”.

С това той очевидно желае да понижи отговорността си за бруталната постъпка, защото тя била осъществена под въздействие на алкохол и опиати. Казва, че е консумирал водка, бира и е използвал хашиш и че не си спомня за случилото се, за което разбрал едвам от фрагментите, излъчени по малкия екран. Твърди, че в действителност е имал предпочитание да се съобщи на полицията, и че желае да сервира експлицитните си извинения на жертвата. Всичко това се съдържа в прочетената от юристите на българина декларация. Светослав С. е упрекнат за нанасяне на рискова телесна увреда. Присъдата, която го чака, може да варира от шест месеца до 10 години.

В края на октомври 2016 година нападателят блъска с ритници в гърба нищо неподозираща жена, която след това пада по стълбите на метрото в Берлин. При рухването си, 26-годишната тогава жертва получава фрактура на ръката и пострадвания по главата. Видеокамери снимат това действие на спирката на метрото „ Херманщрасе ” в берлинския квартал Нойкьолн.

Ритникът в метрото провокира голямо отвращение в цяла Германия. Тогава още веднъж се разпали дебатът за увеличаване на видеонаблюдението на публични места.

Срещу Светослав С. е повдигнато обвиняване и за ексхибиционистични дейности, осъществени от него две седмици преди нападението в метрото. Обвиняемият не пожела да се произнесе по тази точка от обвиняването. Първото правосъдно съвещание, преди 10 дни, се провали, откакто бранителите на българина съумяха да отзоват една от правосъдните заседателки заради користолюбие.

Дойче веле
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР