кадри YouTube/ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ВАРНАКомисията Собственост и стопанство“ към Общински съвет

...
кадри YouTube/ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ВАРНАКомисията Собственост и стопанство“ към Общински съвет
Коментари Харесай

Провал в Общински съвет-Варна: Съветници блокираха комисия заради забавени преписки на граждани

кадри YouTube/ОБЩИНСКИ СЪВЕТ ВАРНА

Комисията „ Собственост и стопанство “ към Общински съвет – Варна не съумя да организира през днешния ден значимото си съвещание, на което трябваше да бъдат прегледани докладите на общинските здравни сдружения. Причината беше, че още първоначално гласовете се разделиха 5 на 5 и по този начин не беше признат дневния ред. До това се стигна, откакто група съветници към Христо Атанасов (ЗНС „ Александър Стамболийски “) обявиха, че ще гласоподават „ въздържал се “ в комисията, до момента в който тя не прегледа преписките на жители, касаещи ръководство на собствеността, някои от които чакат решение още от лятото на 2020-а. По думите на Атанасов към този момент има заведени каузи против общината.

Въпросните преписки са за предписание с общинска благосъстоятелност, както и за търгове за продажба на общински недвижими парцели. Те са част от стратегия, призната от Общинския съвет, която като по традиция не се извършва от години, като по този начин се оставя празнота от няколко милиона в бюджетните доходи. Също по традиция, този недостиг се компенсира с общо преизпълнение на бюджета, по тази причина казусът постоянно се пренебрегва.

Мнозинството към ГЕРБ се опита да промени мнението на съветниците, както и да приложи разнообразни хватки при гласуването. В един миг даже се стигна до довода, че управленията на общинските здравни заведения са пристигнали на крайници в общината и ще се окаже, че са се разкарвали на вятъра, без да могат да показват докладите си за предходната 2020 година, които към момента не са признати.

Съветниците към Христо Атанасов обаче останаха непреклонни и след замяна на няколко по-остри реплики напуснаха съвещанието на комисията, останал с неприет дневен ред.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР