Кадри ТрафикнюзЛетящите хора не трупат имоти - все ги вълнуват

...
Кадри ТрафикнюзЛетящите хора не трупат имоти - все ги вълнуват
Коментари Харесай

Загиналата в самолетната катастрофа от Крумово - близка със загиналия преди месец в Оризари

Кадри Трафикнюз

Летящите хора не натрупат парцели - все ги вълнуват други животи. Те са малцина, само че техния свят е и мой, написа Трафикнюз. 

С тези думи починалата Вяра Лозанова показва себе си в персоналния си профил във фейсбук. Пловдивчанката загуби живота си през днешния ден по обед край Ихтиман в дребен аероплан, ръководен от Иван Костадинов от София.

``
реклама

По първични данни след набрана височина, самолетът изпада в свредел, пада и се самозапалва. 

Вяра Лозанова е монтьор в 24-та Авиационна база - Крумово. Тя е един от обичаните членове на екипа на авиобазата. Колегите й я  красивата Снежанка на българските Военновъздушни сили. Макар и жена в тази типично мъжка специалност, споделят, че е измежду най- положителните експерти на Кугър, Ми-17 и Ми-24. 

Вяра е познавала починалия преди месец край Оризари Стефан Василки. Трагедията се случи още веднъж с дребен аероплан. Машината кръжала над стадиона, където по-късно трябвало да се организира съревнование с дронове. Наградата била 15-минутен полет със злопоучния аероплан. Когато летателната машина прелетяла ниско, с цел да поздрави хората на стадиона, крилото се откъснало, а тя се разрушила в дигата на река Марица, която е в непосредствена непосредственост до футболния стадион. Загинаха 45-годишният Стефан Василски, който е притежател на авиокбул в Белозем, откъдето е изхвърчал самолета и 18-годишният Виктор Аламански, който се учил да пилотира.

На 2 април тази година 49-годишният Георги Бошнаков и фамилията му починаха при рухването на аероплан „ Чесна ” П210Н на 80 км от Скопие, Северна Македония. Мъжът е управлявал машината, а на борда са били брачната половинка му Калина Корнажева - Бошнакова и дъщерите им Гергана и Биляна, на 14 и 18 години. Самолетът е летял от Охрид за София.

Върхът Солунска глава, в който се разруши самолетът на Георги Бошнаков, е прочут измежду водачите като " Зъбера на гибелта ".

Причината е, че върхът, прочут още и като Пъпа на Македония, постоянно е затулен в компактен облак с съвсем нулева видимост.

Когато аероплан влезе в него, постоянно има риск да се наниже на стърчащия като кинжал борд на високия 2540 метра връх, под който стартира 700-метрова пропаст.

Катастрофата край Ихтиман е третата за последните два месеца. Малкият аероплан се е разрушил на запад от Ихтиман посока Черньово, където има летище за наемане на самолети.  В 11.32 е получен сигнал, че дребен аероплан е паднал и се е запалил.

Веднага към мястото са се отправили екипи на Спешна помощ от Ихтиман и Костенец. На място са открити обгорелите тела на мъж и жена. Мъжът е пилотирал самолета, а дамата е била спътничка. 

Пилотът Иван Костадинов е инженер - конструктор във компания " Иновас ", която се занимава с произвеждане на съоръжение от пяна. Летенето е неговата пристрастеност, а той оглавява Сдружението на аероклубовете в страната. 

Костадинов и Лозанова са споделяли общата си пристрастеност и постоянно са летяли дружно, демонстрират фотоси в обществените им профили в обществената мрежа. 

Има пет версии какво може да е довело до рухването на самолета " Мистрал " край Ихтиман и гибелта на водача Иван Костадинов и летялата с него Вяра Лозанова. Това разгласи пред TrafficNews.bg Христо Христов, и. д. шеф на профилираното звено за следствие на авиационни събития към транспортното министерство.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР