Кадри от камери за видеонаблюдение показват пешеходци, които „рискуват живота си“ на прелезите

...
Скритите камери са заснели шест случая на невероятно опасно поведение“
Коментари Харесай

Скритите камери са заснели шест случая на „невероятно опасно поведение“ на прелезите.

Компанията каза, че са само няколко примера от близо 50 случая на злоупотреба, докладвани от машинисти или уловени от скрити камери.

В един клип се свири силна музика, докато тийнейджър прави преси с една ръка в средата на прелеза - и в друг звучи клаксон, докато двама разхождащи кучета се втурват през осем секунди преди да премине високоскоростен влак.

Едно видео показва разхождащ кучета, който насърчава две кучета да седнат на релсите, докато друг ги снима.

p>

Кадри също така показват момче на възраст в начално училище на скутер, което се втурва през прелеза пред насрещния влак, който пристига седем секунди по-късно.

Жена загина, след като кола блъсна шестима пешеходци в Уорчестършър

Може да се види мъж с две малки момиченца, които си играят на релсите, посочвайки им „хубавите хълмове" в далечината - те бяха заснети от камера на релсите за повече от 90 секунди.

При друг инцидент две момчета могат да бъдат видени да поставят баластни камъни върху релсите, така че да бъдат прегазени от влакове.

Александра Франция, ниво Network Rail мениджър по безопасността на пресичането, каза: „При толкова много от заснетите инциденти разликата само от няколко секунди можеше да доведе до трагедия за участниците.

„Не мога да омаловажа опасността, в която са били – със сериозни наранявания или по-лошо с огромна възможност.

„Без значение колко добре си мислите, че познавате даден прелез, всички потребители трябва да спазват правилата за използване на прелези всеки път, когато го използват. Просто наистина не си струва риска."

Екипите за безопасност на железопътните прелези на мрежата сега посещават проблемните прелези, за да предупреждават директно хората за опасностите по железопътната линия.

Те ще раздават листовки и обясняват на минувачите, хората, които използват прелези на пешеходни пътеки, трябва да: се концентрират; спрат, огледат и слушат; проверяват двете посоки, преди да пресекат; разбират предупрежденията; и пресичат бързо, като държат децата близо и кучетата на повод.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР