Кадри от 17 и 18 юли показват големи задръствания поредица

...
Кадри от 17 и 18 юли показват големи задръствания поредица
Коментари Харесай

ISW: Атаката по Кримския мост ще се отрази веднага върху руската военна логистика в Южна Украйна

Кадри от 17 и 18 юли демонстрират огромни тапи поредност от катастрофи по автомагистрала E58 Мариупол-Мелитопол-Херсон Сити – настоящата основна логистична линия на Русия, която я свързва с Южна Украйна.

 

Руските окупационни управляващи настояват, че са понижили трафика на контролно-пропускателните пунктове на Крим-Херсонска област покрай Чонгар и Армянск, след засиления трафик сутринта. Обявени са и различни направления, както и спирки за туристи, които отиват от окупирания Крим през Запорожка и Донецка области към Русия.

Руските управляващи също оповестиха спомагателни ограничения за намаляване трафика - краткотраен пътен мост до моста на Керченския проток, реконструкцията на 60-километров сектор от пътя сред Крим и Херсонска област през Армянск и понижаване на ограниченията за сигурност в контролно-пропускателните пунктове на Кримския мост.

Руските управляващи отвориха още веднъж един сектор от Керченския мост за еднопосочно придвижване към Русия на 18 юли и възнамеряват да отворят още веднъж същия сектор за двулентово придвижване на 15 септември, целия мост - през ноември.

Междувременно ISW оповестява, че съветската страна се е пробвала да отмъсти за нападението над Кримския мост като е нанесла ответни удари. Според информацията на съветското министерство на защитата те са засегнали пристанищната инфраструктура в град Одеса и са унищожили украински хранилища за гориво, съдържащи общо 70 хиляди тона гориво покрай градовете Одеса и Николаев.

Украински военни чиновници оповестиха, че украинската противовъздушна защита е свалила всичките шест съветски ракети " Калибър " и 31 от 36 безпилотни летателни апарата " Шахед ", ориентирани към тези региони, само че че падащите фрагменти от ракети са развалили пристанищната инфраструктура и жилищен регион в Одеса.

Руските милблогъри мощно подлагаха на критика съветското Министерство на защитата, че се насочва единствено към украински военни активи като възмездие за украинските военни " провокации “, вместо да се насочва към тези активи като част от военните старания.

Уволнението на някогашния пълководец на съветската 58-ма общовойска войска (CAA) генерал-майор Иван Попов и проблемите, които той цитира, не престават да оказват въздействие върху съветските военни интервенции в Южна Украйна, показват още в разбора си ISW. Известен съветски милблогър, обвързван с Кремъл, упрекна украинските сили, че се пробват да изтощят съветските сили, защитаващи се в Южна Украйна, и означи, че съветското военно командване не е разрешило проблемите с ротацията на силите, които Попов очерта преди уволнението си. 

Постоянните проблеми с съветската логистика и интервенциите в Южна Украйна може да са съдействали за неспособността или нежеланието на тези сили да се бият.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР