Кадри: Нова твЛокомотивен машинист и радио телевизионен техник поддържат животоспасяващите

...
Кадри: Нова твЛокомотивен машинист и радио телевизионен техник поддържат животоспасяващите
Коментари Харесай

Пациенти съдят болница във Видин: Според тях има редица нередности в отделението по хемодиализа

Кадри: Нова тв

Локомотивен ватман и радио ефирен механик поддържат животоспасяващите апарати в отделението по хемодиализа във Видин. Нито един от двамата не е приключил курс за работа с диализната инсталация. Сериозните нарушавания излизат нескрито след инспекция на " Медицински одит ", направена по тъжба на пациенти. За проблем във видинската хемодиализа се заприказва след повреда на водоочистващата система при започване на октомври предходната година, оповестява Нова тв.

Според одита хемодиализните апарати са в предаварийно положение. А за 2017 година във Видин са умряли 21 пациенти на отделението.

Пациенти са подали тъжба към институциите на 15 август. Според закона болничното заведение е задължена да имунизира против Хепатит Б както пациентите, по този начин и лекарите. Наложило се обаче пациентите да си ги заплащат сами. Трите нужни ваксини са към 60 лв.. До момента са ваксинирани  5-6 души, макар че е трябвало да се слагат ваксини на 45 души.

Според мнение на Министерството на здравеопазването обаче заетия личен състав в Нефрологичното поделение на видинската болница подхожда на размера, осъществени хемодиализи. Лечебното заведение разполага с нужните запаси, написа още в мнението и се показва, че следва да бъдат обезпечени 7 нови диализни апарата и 6 диализни кресла. От здравното министерство оповестиха, че до дни ще бъдат доставени апаратите и креслата.

„ Парите за имунизация на всички би трябвало да се провиснал от Министерството на здравеопазването. А те си ги купуват сами, само че след това ги регистрират. Хепатит Б е нещо, което се лекува доста мъчно и може да си го „ занесе ” всеки един от личния състав у дома ”, сподели Иван Димитров от Български пациентски конгрес.

„ За страдание, отпуснатите пари от здравното министерство са за кревати и за 7 апарата, само че не и за водоочистващата система. Безхаберието във видинското болница е ужасяващо ”, сподели той.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР