Кадри Нова твАко дам на човек в нужда храна и

...
Кадри Нова твАко дам на човек в нужда храна и
Коментари Харесай

Дамата, която храни бездомници: Ако им дам храна и са щастливи, защо да ги питам за нещастието им?

Кадри Нова тв

Ако дам на човек в потребност храна и е благополучен, за какво да го запитвам за нещастието му?  Не желая да задавам въпроси. Това сподели пред камерата на Нова телевизия сладкарят Гергана Динкова, която оказва помощ на бездомни и небогати хора, изпаднали в потребност.



На витрината на сладкарницата й в Пазарджик още стои бележката с надпис: „ Вие сте хора и заслужавате положително! Моля, влезте в магазина, с цел да си вземете един сандвич и вода! Няма да задаваме въпроси “.
Всеки, който има потребност, е добре пристигнал, споделя Динкова, представена от флагман.бг.
Тя има 4 сладкарници в Гърция и една в Пазарджик. Започва да раздава храна на бедните, когато един ден вижда безприютен човек да рови в кофите пред магазина й.
Стана ми доста тъпо и болно, споделя бизнесдамата.
„ Тези хора допълват нещо в мен. Те са щастливи, тъй като нямат пари “, прибавя тя.


Девет месеца, откакто поставила бележката на витрината, сладкарницата на Гергана е на ново място. Премества се поради високия наем. Бележката с посланието за бедните и бездомни хора обаче още веднъж е на вратата.
Един от посетителите се показва с записка. На нея написа че е глухият Стойко. Гергана обаче не знае нищо повече за него.
„ Не желая да запитвам. Храната е благополучие. Щом тези хора са тук, значи имат потребност. Този човек е в магазина, с цел да може да получи някакво благополучие “, сподели още Гергана Динкова.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР