кадри Нова телевизия: Виктор Николаев е потресен от доцент Кунчев

...
кадри Нова телевизия: Виктор Николаев е потресен от доцент Кунчев
Коментари Харесай

Виктор Николаев е потресен от доцент Кунчев

фрагменти Нова телевизия: Виктор Николаев е покъртен от доцент Кунчев

Тежката тематика за злоупотребата у нас с антибиотици и всички вреди, които тя носи, се трансформира в централна за утринния блок на Нова телевизия в петък. Главният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев беше главният събеседник и изясни за следващ път това, което към този момент много хора знаят, само че все пак подценяват.

Той даде забавни детайлности, по какъв начин прекаляването с антибиотици при лекуване прави бактериите резистентни.

Така това, което ни разболява, става по-силно от самите медикаменти.

Доц. Ангел Кунчев обаче сподели нещо, което порази напълно действително водещият Виктор Николаев, както и евентуално голяма част от феновете.

Когато имаме останали антибиотици, никога не би трябвало да ги хвърляме в коша с общата боклук, съобщи основния държавен здравен контрольор.

„ Аз не познавам един човек, който го прави това “, съобщи Николаев, който очевидно за пръв път чуваше нещо сходно.

„ Къде би трябвало да ги занесе човек? “, това попита водещият явно мощно угрижен от думите на Кунчев.

„ Попитайте в аптеките “, това беше отговорът, който получи и който надали е бил доста потребен на някого. Доц. Кунчев сподели, че опасността е същата, като да се хвърлят акумулатори в битовата боклук. Той обаче по този начин и не даде съответен отговор къде са местата, където е вярно да се изхвърлят ненужните антибиотици.

Антибитиците си изливат в реките на България

Кунчев изясни, че България преди две години е била в „ златната “ среда в Европа във връзка с използването на такива медикаменти. Сега обаче тя е в челна позиция по банкет на антибиотици в Европа дружно с Полша и Гърция.

Главният държавен здравен контрольор сподели също, че стартират съществени проучвания на отпадните води и на реките в България, където е намерено притеснително замърсяване с антибиотици.

За това, какво може всеки самичък да прави, с цел да помогне в оправянето с устойчивостта, Кунчев съобщи, че не трябва да се самолекуваме с какъвто антбиотик намерим. Задължително е също целият курс на приемане да се извършва прецизно и до дъно, както е постановен, даже и да се почувстваме излекувани по-рано.

ИЗТОЧНИК: https://vihrogon.bg/viktor-nikolaev-e-potresen-ot-docent-kunchev/?fbclid=IwAR3UhWM-4EqJleVFH0H9enYUKGGb6tFB84qMDTlVnieoWoeJicjwR7lozlQ

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР