Кадри: Нова телевизия“През годините Деси Цонева е една от коментираните

...
Кадри: Нова телевизия“През годините Деси Цонева е една от коментираните
Коментари Харесай

Деси Цонева с разтърсващ разказ за смъртта и погребението на баща си

Кадри: „ Нова телевизия “

През годините Деси Цонева е една от коментираните известни телевизионни персони. Тя е щерка на обичания водещ Димитър Цонев, който си отиде от този свят на 56 години, както и внучка на други известни лица от екрана – говорителката Анахид Тачева и артиста Коста Цонев, които също към този момент не са сред живите.



„ Аз съм майка на две деца, разпален кулинар, много съм щура, занимателна и постоянно се усмихвам. Не желая да пониквам и постоянно ще запазя детето в себе си “. Така стартира изповедта си пред Мариян Станков-Мон Дьо в ефира на „ Нова телевизия “ Цонева.



„ В момента изживявам допустимо най-спокойния стадий от живота ми. Бракът с моя брачен партньор Явор Стефанов доста ме промени. Промених средата си, метода си на живот, компанията си. Станах доста по-спокойна, по-уравновесена. Помъдрялата Деси може да се скара на другата Деси за някои неща, които не е трябвало да прави. Ако бях на това равнище, което съм сега, някои неща нямаше да ги направя. Пиша стихотворения, имам стотици. Пиша когато съм тъжна, когато съм сама в къщи и вали на открито “, показа тя.



„ Хората не си показват каква майка съм, по какъв начин се грижа за децата си, по какъв начин се грижа и оказвам помощ на всичките си другари. Представят си една лигла, която е привикнала всичко да й идва наготово. И една прекомерно разхайтена бохемка. Аз че съм безгрижник, безгрижник съм, само че не съм чак това, което се изяснява. Кое факсимиле за мен ме нервира? „ Гледай я тази алкохолик “. Примерно снимала съм се някъде на ваучър с една чаша вино в ръка, което е напълно обикновено човек като излезе. И се почва изпод: „ стой да пиеш “. Абе, ехтене, вие виждате ли ме аз по какъв начин пребивавам, какво върша. Вкъщи ли живеете да знаете аз какъв брой пия. Това не ме интересува, аз даже преднамерено към този момент се фотографирам с чаша, единствено с цел да ги нервирам. Ако дивакът в мен почине, то и аз ще умра “, продължи с усмивка тя и добави: „ Никога не съм се срамувала от себе си. Харесвам се такава каквато съм. Постъпки, от които би трябвало човек да се срами, са изменничество, засегнатост, в случай че направиш на някой нещо неприятно. Аз такива неща не съм правила “.



В идващите минути тя приказва за татко си Димитър Цонев, с който бяха доста близки. „ С обич си припомням за една преживелица от Обертауерн, може би една от последните ни ски почивки с баща. Той кара със сина ми, учи го по една алена писта, аз карам по черната. Накрая двете писти се сплотяват. Имаше едно скокче, аз скочих, и паднах доста неприятно обратно, пукнах си каската, даже леко изгубих схващане. Спомням си по какъв начин татко ми е над мене, пита ме по какъв начин се споделям. Викам му „ Деси “. Попита ме по какъв начин съм, тормози се, че може да имам комоцио. „ Единият вид е да вървиш на мрачно в хотела, да почиваш, а другият е да се качим горе на върха, да пием просеко и да караме “, сподели ми той, а аз избрах да отидем на върха. Там открихме невероятна нова писта, която беше толкоз необятна, най-красивата панорама, която съм виждала в планината. Грееше ужасно слънце. Изпитвах някакво голямо благополучие от този миг “, върна се в годините обратно Деси.



След това обаче мина към тъжните мигове, свързани с кончината на татко й през 2016 година „ Съжалявам, че оня ден, когато стана случая, бяхме на автомагистралата в един ресторант. Не послушах майка ми, която незабавно сподели, че е аневризъм. Решихме да се успокоим и не го закарахме незабавно в болница. Можеше да е жив. Искрено скърбя. Но не се упреквам. За една нощ безусловно тук горе централно ми излезе цялостен бял кичур. Брат ми след това загуби косата си, майка ми не беше на себе си. След такова събитие първо си в потрес, след това осъзнаваш какво се е случило и идва парещата болежка. Не искаш да идват празниците, тъй като тогава си най-тъжен. На мен доста ми помогнаха дребната ми дъщеричка и брачният партньор ми. Имам възприятието че татко ми ми го прати от горната страна, с цел да мога да продължа “, сподели някогашната участничка във „ ВИП брат “.



„ Реално белята е станала незабавно в колата за спешна помощ. Аневризъм с солиден инсулт. Те просто са го поддържали в изкуствена кома. Нямал е късмет. Аз до последно таях вяра. Майка ми няколко дни преди да почине я видях на открито в градината да плаче доста мощно.



Той умря действително на рождения ден на брат ми. Вместо да честваме рожден ден отидохме при мъртвото му тяло в болничното заведение да подпишем документи. Друг ужасяващ спомен е на погребението. Правиха му аутопсия, а след такава аутопсия на главата, меко казано, няма по какъв начин да се направи с отворен ковчег. Аз обаче взех решение да отворя и да го видя, само че изглеждаше толкоз друго. Все едно не беше той. Защо си го предизвиках ли? Исках да го прегърна и целуна за последно, тъй като на потегляне в колата за спешна помощ желаех да му кажа „ Тати, обичам те “, само че му споделих „ Тати, ще се забележим скоро “. Този облик ми се е запечатал в съзнанието и той ме разстройва “, показа съвсем през сълзи 39-годишната софиянка.



„ По някой път ми е доста гадно, че моята дребна дъщеричка няма да каже „ дядо “ на никого. Тя има единствено една баба. Ако имах една единствена минутка с баща, ще го срещна с щерка ми Бианка. Ще дам моята минута на моята щерка да поддържа връзка с него. Мисля, че е взела неговото положително сърчице, което и аз нося. Още не съм подготвена да чувам гласа му. Стяга ме гърлото, сърчицето “, разкри още Деси.



Тя приказва и за мъжа си Явор Стефанов, от който е дъщеричката й. Двамата имат 19 години разлика. За нея това е втори брак, като от първия има наследник на 13 години. „ Страхотен, необикновен, обич от пръв взор. Баща ми ми го прати, имах потребност от обич. Никога не съм се чувствала по този начин. Усетих независимост. Той ме харесва каквато съм. Не ми слага предели. В един миг се получи Бианка (бел.ред. щерка им), която си беше планувана. Подредихме си живота. Той не ме ревнува, само че аз не му давам и мотив. Аз си го ревнувам. В момента качествените мъже не са под път и над път. А и около тези писаници, че съм се оженила за милионер, те почнаха да го гонят някакви девойки по Инстаграм и т.н Аз не съм златотърсачка, само че има и такива. Много ме нервира като почнат да се заяждат с разликата в годините с моя мъж. Това си е мое решение, мое семейство. Ако желая мога и за 30 години по-възрастен мъж да се омъжа. Пишат, че съм била златотърсачка. Аз не пристигам с басмяната рокличка от „ Дружба “. Аз си имам семейство зад тила, имам си две дипломи, имам завещание. Цял живот съм живяла прекрасен живот, че да потегли да се бракосъчетавам, с цел да си докарвам статут. Аз статут си имам “, безапелационна бе Цонева.



Към края на изявлението Мариан Станков-Мон Дьо й зададе постоянния си въпрос: „ Ако беше Господ, какво щеше да казваш за Деси Цонева? “



„ Деси, добре, че си седна на някои елементи, тъй като по този начин както беше тръгнала, нямаше да се забележим горе в Рая, а щеше да гориш в Ада. Не, не чак толкоз. Но несъмнено предходният ми метод на живот не бих желала да го пребивавам още веднъж. Този щур нощен живот някакси те изхабява и душевен, и физически, и губиш центъра. Не успяваш да видиш това, което е най-важното, потънал в някакви занимания и подправени хора. Защото хората, с които се бях обкръжила – въздух под налягане “, отговори тя.
Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР