кадри: Нова телевизия, ПетелНяма да ги има вече прословутите опашки

...
кадри: Нова телевизия, ПетелНяма да ги има вече прословутите опашки
Коментари Харесай

Община Варна се хвали, че слага край на унизителните опашки за пенсионерски карти

кадри: Нова телевизия, " Петел "

Няма да ги има към този момент прословутите опашки от пенсионери за карти за градския превоз във Варна. Това твърди в свое известие до медиите пресцентъра на общината в морския град. „ Премахната е към този момент т. н. кампанийност за отбягване на скупчване на консуматори пред пунктовете за продажба/презареждане на абонаментни карти “, се споделя в известието от локалната власт.

Община Варна също по този начин моли жителите да не чакат последния миг на приключване на настоящия интервал, а да го възобновяват по-рано, в комфортно за тях време.

В автоматизираната билетна система на Варна се употребяват три типа абонаментни карти – персонализирани абонаментни карти на преференциални цени, свободни абонаментни карти и предплатени карти. Право на прилагане на персонализирани абонаментни карти на преференциални цени имат избрани категории пасажери, като това право се удостоверява със съответните документи, оповестяват от Оперативна програма ТАСРУД. Тези абонаментни карти се издават за интервал от 30, 60 или 90 календарни дни.

Само при положение, че ползвателят желае да смени линията/линиите, които употребява, е належащо да посети пункт на идващия ден след приключване на настоящия интервал, с цел да възобнови нов интервал на годност за новоизбраните линии, прецизират от общинското сдружение.

Свободните абонаментни карти се издават за една градска линия, за всички градски линии или една междуселищна линия. Те също могат да се издават и презареждат за 30, 90 и 180 календарни дни, като картата за всички градски линии има и опцията за 360 календарни дни. При избор на по-дълъг интервал се икономисва част от сумата, спрямо цената за 30 календарни дни.

При пазаруване на предплатена електронна карта от машина за продажба (може да бъде закупена само от машина за продажба на транспортни документи на спирка или пункт) или при презареждане на предплатена електронна карта (може да бъде презаредена на машина за продажба на транспортни документи на спирка, на машина за продажба на транспортни документи в транспортно средство и в пункт), при избор на артикул за закупуване се пресъздава един зелен квадрат, в който е написано, че картата коства 10 лв., дава 11 часа времепътуване и зареденият заем е годен за интервал от 90 календарни дни.

Този надпис стои на екрана досега, в който потребителят избере оферти артикул. Понеже се употребяват купюри само от 5 и 10 лв., е признато картата да се презарежда със суми, кратни на 10 лв.. Това значи, че в картата може поредно да се зареждат 10, 20, 30 лв. и всевъзможни суми, кратни на 10 лв..

С всеки заредени 10 лв. интервалът на годност на картата се усилва с нови 90 календарни дни. При прилагане на такава карта е належащо в транспортно средство пасажерът да избере стремежи от него артикул на екрана на валидиращото устройство, след което да го заплати чрез приближаване на картата до валидиращото устройство.

В рамките за платеното времепътуване пасажерът може да смени няколко транспортни средства, като е задължен във всяко едно от тях само да приближи картата до валидиращото устройство, с цел да се валидира, без да избира наново мечтаният от него артикул.

В случай, че купеното от пасажера времепътуване не е било задоволително, с цел да се доближи мечтаната дестинация, е належащо пасажерът още веднъж да закупи ново времепътуване след приключване на към този момент закупеното.

През месец октомври в пунктовете на Оперативна програма ТАСРУД за продажба и презареждане на абонаментни карти са издадени нови и са презаредени съществуващи 24 500 броя карти.

При нужда от спомагателна информация по отношение на абонаментни карти за пътешестване в градския превоз на Варна може да се направи питане през уеб страницата на Оперативна програма ТАСРУД – www.tasrud-varna.com или на телефон 0883 556643.

Адресите и работното време на пунктовете за продажба и зареждане на карти:

1. Пункт Централна станция

Адрес: ул. “Русе “№33 (обръщач до учебно заведение „ Димчо Дебелянов “)

Работно време:

Всеки ден

08,00 – 18,30 часа

 

2. Пункт „ Градски превоз “ ЕАД

Адрес: ул. “Тролейна “№48 (сграда на „ Градски превоз “ ЕАД)

Работно време:

Понеделник – Петък

08,30 – 17,00 часа

Обедна отмора

12,00 – 12,30 часа

 

3. Пункт Район „ Аспарухово “

Адрес: ул. “Народни будители “ №2, сутеренен етаж;

Работно време:

Понеделник – Петък

08,30 – 17,00 часа

Обедна отмора

12,00 – 12,30 часа

 

4. Пункт Район „ Владислав Варненчик “

Адрес: жк. “Вл.Варненчик “, бл.302, вх.17;

Работно време:

Понеделник – Петък

08,30 – 17,00 часа

Обедна отмора

12,00 – 12,30 часа

 

5. Пункт Район „ Приморски “

Адрес: бул. “Ген.Колев “ №92;

Работно време:

Понеделник – Петък

08,30 – 17,00 часа

Обедна отмора

12,00 – 12,30 часа

 

6. Пункт „ Изчислителен център “

Адрес: бул. „ Сливница “ №191, ет.1;

Работно време:

Понеделник – Петък

08,30 – 17,00 часа

Обедна отмора

12,00 – 12,30 часа

 

7. Пункт „ Почивка “ (обръщач)

Адрес: ул. “Василаки Пападополу “

Работно време:

Понеделник – Петък

08,30 – 17,00 часа

Обедна отмора

12,00 – 12,30 часа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР