Кадри на видео, разпространено от Ройтерс, показаха поставяне на ковчези

...
Кадри на видео, разпространено от Ройтерс, показаха поставяне на ковчези
Коментари Харесай

Погребват в масови гробове жертвите на Ковид-19 в Ню Йорк

Кадри на видео, публикувано от Ройтерс, демонстрираха слагане на ковчези в всеобщ гроб в Ню Йорк, където жертвите на ковид не престават да порастват, заяви Би Би Си.

Работници в защитни дрехи използваха техника, с цел да спуснат ковчезите в огромен трап.

Мястото на остров Харт се употребява за нюйоркчани, които нямат родственици или не могат да си разрешат заравяне, предава БНР.

Щатът Ню Йорк има повече случаи на ковид от която и да е страна по света. В четвъртък бяха доказани още към 10 000 случая на Covid-19, с които стават 159 937, от които 7000 смъртни.

Испания има 153 000 случая, а Италия - 143 000, до момента в който Китай, където вирусът се появи в края на предходната година – 82 000.

Съединени американски щати като цяло са записали 462 000 случая, от които съвсем 16 500 смъртни, показва Би Би Си.

Кадър от дрон над остров Харт, който се намира близо до Бронкс, се употребява от над 150 години от градските управляващи като място за всеобщи гробове за хора без близки или за фамилии, които не могат да си разрешат погребения.

Възможно е доста от ковчезите на видеото да са на жертви на ковид, само че не е ясно дали те спадат в някоя от посочени две категории.

След старта на пандемията погребалните интервенции на острова са се нараснали от веднъж седмично на 5 пъти за седмица, съгласно щатския департамент за изтърпяване на наказванията.

Работата нормално се прави от пандизчии в комплекса на остров Райкърс, само че поради нарастването й в последно време били наети подизпълнители.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио загатна по-рано тази седмица, че може да се наложат „ краткотрайни погребения “, до момента в който не премине рецесията.

„ Очевидно мястото, употребявано в историята, е остров Харт “, сподели той.

Броят на умрелите от ковид в Ню Йорк в четвъртък бе 799 души – връх за трети следващ ден.

Но губернаторът Андрю Куомо заяви оптимистично, че за втори следващ ден понижава броят на постъпилите в лечебни заведения болести Covid-19 – до 200 през вчерашния ден.

Друг лъч вяра бе, че прогнозата за смъртни случаи на национално равнище беше понижена на към 60 000. В края на март тя бе за 100-200 хиляди жертви.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР