кадри: Булфото, НСИВчера от Ковид-19 починаха над 200 българи. А

...
кадри: Булфото, НСИВчера от Ковид-19 починаха над 200 българи. А
Коментари Харесай

Радан Кънев: НСИ показва 100% ръст на смъртността в България, това не е “черна статистика”, а реална трагедия

кадри: Булфото, Национален статистически институт

Вчера от Ковид-19 починаха над 200 българи. А данните на Национален статистически институт демонстрират 100% растеж на смъртността по отношение на същия интервал в предишни години, или към 300 смъртни случая повече на ден. Тези обстоятелства, илюстрирани с графика, показа евродепутатът от ДБ/ЕНП Радан Кънев във Facebook.

Кънев разяснява следното по този мотив:

" Това не е “черна статистика ”, а действителна покруса - всеки от нас към този момент се сблъска със загубата на съответни близки, познати, родственици, сътрудници. Всеки от нас има близки в сериозно положение.

В тази конюнктура, държанието на държавните водачи е необяснимо, плашещо, да не кажа по-силни думи. Премиерът към този момент приказва за анулация на много повърхностните ограничения, Народното събрание гласоподава бюджет, квалифициран преди рецесията, президентът разгласи най-ранната допустима дата за избори, няколко дни след края на зимата, без всякаква рационална прогноза, че пандемията ще е затихнала до март.

Особено тревожна е пасивността на властта пред лицето на развихрилата се антиваксърска агитация. Не по-малко обезпокоителен - хаосът в подготовката на имунизацията.

Наистина е извънредно време цялата тази паническа предизборна самоинициатива да спре, да се постави завършек на соловите предизборни изказвания и ходове. Да се събере КСНС, да се обсъдят консенсусни здравни ограничения с дълъг небосвод, стопански избавителен пакет и надлежно - актуализация на бюджета още през януари, народен проект за имунизация, организация на изборите в епидемиологична конюнктура.

Време е свободното рухване да спре, разпадът на институциите да се овладее. "

 

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР