кадри bTVВ първите работни дни на 2024-а все още не

...
кадри bTVВ първите работни дни на 2024-а все още не
Коментари Харесай

Звездите на БТВ си признаха: Децата ни слушат и пеят чалга

кадри bTV

В първите работни дни на 2024-а към момента не са заглъхнали разискванията на българските телевизионни стратегии за Нова година. И тематиката, несъмнено, е една – всеобщото наличие на поп фолка в празничната нощ. То пристигна като последно и дефинитивно удостоверение на тъжната истина, че чалгата е най-популярния музикален род в България и към този момент празник без нея е просто неосъществим.



В първата заран, в която Мария Цънцарова се върна в ефира на bTV, полемиката в екипа на „ Тази заран “ някак естествено се завъртя към това. Темата за музиката в празничната стратегия отвори брачната половинка на Евгени Димитров-Маестрото, новинарката Виктория Готева-Димитрова.
Външна реклама`); break case width


Тя показа, че е шокирана от това, че даже новогодишният концерт на Виенската филхармония може да скара българите. „ Появиха се даже мнения, че това е остаряла традиция, останала от социализма “, акцентира извънредно сюрпризирана журналистката.



„ То потеглиха и други разногласия, аз им се дръзвам – че имало прекалено много българска музика, че имало чалга. Не знам, само че ми се коства, че огромна част от обществото слуша такава музика “, съобщи Златимир Йочев, съгласно който е разумно кючеците да се въртят и по bTV, и по Нова, и по Българска национална телевизия.



„ Хубаво е, че се разпространява концерта на Виенската филхармония, тъй като когато пуснахме децата да пеят на Нова година, те желаеха да пеят „ Васко Жабата “, това сподели по едно и също време обезпокоена, само че и изцяло откровена синоптичката Стаси Цалова. Така един от знаците на жанр и богата обща просвета в bTV призна, че избавление от чалгата за децата просто няма.
„ Мижав интерес “, „ Васко Жабата “ и „ Шушана “- това обобщиха като най-големи чалга шлагери измежду децата.
До този извод стигнаха Цънцарова, Йочев и компания, явно от персонален опит.

„ Е, дано се забавляват децата, няма неприятно “, заключи Виктория Готева-Димитрова. Нейното мнение обаче мъчно може да се одобри за меродавно. Да не забравяме, че брачният партньор ѝ, Маестрото на „ Ку-Ку бенд “, е един от огромните виновници за чалгизацията на българската музика. Това, че е доста добър инструменталист, аранжор и композитор, не изтрива този му грях към поп културата у нас.
Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР