кадри bTVСледващата седмица ще бъде топло, сухо и слънчево и

...
кадри bTVСледващата седмица ще бъде топло, сухо и слънчево и
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Ще става 20 градуса

кадри bTV

Следващата седмица ще бъде топло, изсъхнало и слънчево и с температури като за април. Това предвижда в утринния блок на bTV проф. Георги Рачев. „ Няма да е изненада, в случай че тук-там стане 20 градуса “, разяснява климатологът.

Проф. Рачев изясни, че над страната ни от неделя стартира доста сериозен транспорт от запад – юго-запад. Във вторник ще е най-топло, като температурите се чакат да са най-малко 16-18 градуса в цялата страна.



Климатологът непосредствено подреди на водещите Мария Цънцарова и Златимир Йочев да обуват джапанките и да отиват на плажа. Топлото време ще се задържи цяла седмица, добави Рачев. Той уточни обаче, че топлото време ще пристигна със мощни ветрове със скорост до 60 км/ч. „ Ще си би трябвало шалче “, предизвести професора.



Климатологът сподели също, че не е ясно какво ще последва по-късно, само че подсети, че февруари обича да изненадва както с високи температури, по този начин и със студове. Той разяснява, че съгласно икономисти топлото време през тази зима в Европа задържа релативно ниски цените на горивата.



Плътният сняг в планините ще се резервира, само че в по-ниските места скиорите ще са разочаровани, сподели още проф. Георги Рачев. Той приключи прогнозата си със фотоси на сняг от света и от България, само че преди 10 години, с цел да си напомним, че февруари може да е и същински зимен месец.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР