Кадри: БТВСилна игра направи в Стани богат“ учителката по български

...
Кадри: БТВСилна игра направи в Стани богат“ учителката по български
Коментари Харесай

Хемингуей спря силната игра на учителка по литература в „Стани богат“

Кадри: БТВ

Силна игра направи в „ Стани богат “ учителката по български език и литература Веска Малцева. Тя обаче бе препъната от въпрос, който може да се причисли към нейната сфера.

Нейното присъединяване стартира през вчерашния ден, а през днешния ден продължи с въпрос за 1000 лв.. „ Кой наш стихотворец разказва поетично Витоша като „ виолетов остров в лунносребърни води “? “, я попита Ники Кънчев, а като варианти й даде Пейо Яворов, Иван Вазов, Алеко Константинов и Христо Смирненски. Малцева на секундата изрично съобщи, че това е особено за Смирненски и провокира аплодисментите на водещия и публиката.


`); break case width
„ Къде се намираме, в случай че сме попаднали в тупик? “, бе идващото запитване, а тя още веднъж стремително отговори с „ В задънена улица “ в конкуренцията на „ В непроходима гора “, „ Върху покрив на къща “ и „ На селски площад “.



Въпросът за 2000 лв. бе „ Представители на кой жанр са композиторите Антонио Вивалди и Йохан Себастиан Бах? “ – Реализъм, Барок, Романтизъм или Рококо. Учителката изиска жокер „ 50:50 “, след което на екрана останаха барок и рококо. Тя уточни барок и продължи напред.



След това заключи 3000 лв. като втора сигурна сума, а питането за нея бе: „ Кои страни са разграничени от граница с дължина едвам 80 метра, ситуирана до крепостта Пеньон де Велес де ла Гомера? “. Вариантите, сред които трябваше да избира, бяха Испания и Мароко, Колумбия и Панама, Португалия и Франция и Аржентина и Боливия. Тя изиска жокер „ Обади се на другар “, като от студиото звъннаха на сина й Яни Малцев от София. Той обаче не съумя да й помогне и по тази причина тя сама се оправи, избирайки Испания и Мароко, с което си подсигурява най-малко 3000 лв. от играта.



„ Какъв е основният воин от полубиографичния антивоенен разказ на Ърнест Хемингуей „ Сбогом на оръжията “? “, бе идващият въпрос, а разновидностите – публицист, военачалник, духовник и водач на кола за спешна помощ. Малцева показа, че го е чела, само че много от дълго време, с цел да си спомни.



Веднага изключи военачалник, само че тъй като нямаше по какъв начин сама да се оправи извика приятелката си от публиката Стефи, с която се познават от 55 години. Двете се насочиха към отговор „ А “, само че Ники Кънчев ги разочарова, че правилен е „ D “.



След нея на стола на благосъстоянието седна Иван Карпузов, който работи в софтуерна компания в Швейцария. Участникът подари на Кънчев сувенирче крава от Швейцария.



След първите пет въпроса той бе запитан „ Кой футболист след края на спортната си кариера се насочи към нов спорт? “ – Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Гарет Бейл или Емилиано Мартинес. Мъжът сподели по нещо за всеки от тях по нещо и вярно избра Бейл.



„ Коя страна има най-голямо католическо население в света? “, го пита по-късно Кънчев, давайки му варианти Бразилия, Италия, Испания и Мексико. Иван разкри какво знае за всяка от тях и ги подреди по величина. В последна сметка се обади на другар – Александър Първанов от Пловдив. Той го насочи към правилния отговор – Бразилия.



Въпросът за 2000 лв. бе „ Кой британски музикант през 1992 година се дами за сомалийска моделка? “ – Стинг, Питър Гейбриъл, Лиъм Галахър или Дейвид Боуи. Карпузов разкри, че слуша Боуи откакто е умрял, като сподели по нещо за всеки от четиримата. В последна сметка помоли за жокер „ 50:50 “, и с негова помощ избра точно Боуи.



След това заключи 3000 лв. като втора сигурна сума, а питането за нея бе „ Коя е нощта, в която Маргьорит дьо Валоа резервира хладнокръвие и по знамение избавя живота си? “. Тук разновидностите бяха Кристалната нощ, Дванайсета нощ, Нощта на дълите ножове и Вартоломеевата нощ. Тъй като му звучала като героиня от пиеса, той заложи на Дванайсета нощ, само че правилен се оказа Вартоломеевата и той си потегли с 500 лв..

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР