Кадри БТВПролетта леко леко настъпва и това ще проличи и

...
Кадри БТВПролетта леко леко настъпва и това ще проличи и
Коментари Харесай

Проф. Рачев: След кратко застудяване идва истинската пролет

Кадри БТВ

Пролетта леко леко настава и това ще проличи и по повишаващите се температури. Професор Рачев даде обещание след малко захлаждане да усетим първите трайно топли лъчи.

Температурите се покачват и в края на седмицата тук-там ще доближат 20 градуса. Става все по-топло, само че в неделя против понеделник температурите за малко ще паднат със 7-8 градуса, сподели в „ Тази заран “ климатологът проф. Георги Рачев.

Той изясни, че ще има превалявания, само че събота и неделя ще бъде по-топло от нормалното.
`); break case width
Вторник, сряда, четвъртък относително по-хладничко с превалявания най-много над Източна България.



В края на месеца взрив 20-21 градуса, От 28-ми, та чак до 4 април тези температури ще се задържат високи. Разминахме се с това студено време, особено последните няколко години, добави Рачев. Това е по трогателното единогласие и на двата модела.

След като преваляванията спрат, ни чака слънчево време. От сряда температурите ще стартират да се усилват. Ето, в сряда 17 градуса и след това нагоре, нагоре продължаваме най-малко една седмица.

Днес е по-хладно, само че северният вятър ще отстъпи и през уикенда ни чака хубаво време. Сняг ще вали от понеделник до четвъртък при много рискови температури от порядъка на минус 13 градуса на 2800 м надморска височина, сподели още Рачев.

Варна е на опашката по превалявания, а Сандански и Петрич обраха лаврите с два пъти месечната норма. Сега този циклон, който идва ще компенсира и североизточната част от страната, където има потребност да повали.



В ниското в действителност няма сняг, тази зима подобен не видяхме, само че във високото над 2000 метра се понатрупа и опастността идва със снеготопенето да не прелеят реките. Максимумът на снежната завивка над тази височина е краят на март – началото на април. Пълно е горе със сняг, още малко наслада за скиорите, клекът е затрупан на доста места, а долу в ниското не е тъкмо по този начин, добави климатологът.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР