Кадри: bTVПрезидентът Румен Радев се среща с Ердоган днес следобед.

...
Кадри: bTVПрезидентът Румен Радев се среща с Ердоган днес следобед.
Коментари Харесай

Румен Радев пред bTV: Вече ставаме силно зависими от Турция

Кадри: bTV

Президентът Румен Радев се среща с Ердоган през днешния ден следобяд. Пред bTV той разяснява упованията си за този среща.

На влизане, преди днешното съвещание на водачите от НАТО, президентът разяснява тематиките, които следва да разиска с Ердоган. Той беше на неговото встъпване в длъжност преди три дни. Тезата на Радев е, че с изключение на по линия на мигрантския напън, който Турция възпира към Европа, сме подвластни и по линия на енергийните доставки на газ през Турция.

„ Още на 3 март в приветствен адрес на нашия народен празник, той предложи да се срещнем и аз предложих да е на срещата на върха на НАТО. Важните неща ги знаете - значимостта на Турция като комшия, наш сътрудник и съдружник, поради мигрантите и в енергетиката. Ще поговорим за създаване на връзки на взаимно почитание и невмешателство във вътрешните ни работи ”, уточни Румен Радев.

Президентът Радев не чака през днешния ден да има повече разногласия за пари по повод националните приноси за защита измежду обвиняванията на Тръмп, че Германия е подвластна енергийно от Русия и купува газ, а постанова търговски бариери пред Съединени американски щати, които влагат милиарди в сигурността на Европа.

Днес се взема решение да се удължи и финансирането на Афганистан след 2020 г. Алиансът приема и нова командна конструкция ще има 30 ескадрили, 30 бойни кораба и 30 батальона до 2020 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР