Кадри: bTVМлад лекар остана у нас, въпреки че имал възможност

...
Кадри: bTVМлад лекар остана у нас, въпреки че имал възможност
Коментари Харесай

Млад лекар избра Хасково пред Рим, защото в България

Кадри: bTV

Млад доктор остана у нас, макар че имал опция да специализира в чужбина. Не счита да бяга. Той е на 29 и е четвърта година специализант в отделението по хирургия на Хасковската болница, предава bTV.

„ Тук ми се дава опция да работя паралелно с всички останали експерти. Мога да кажа, че се усещам почитан ”, споделя специализантът доктор Никола Ганашев.

Дава наряди и в Спешния център. 

„ Стигал съм, може би, до към 200-250 часа месечно и като част от незабавния екип ми се е налагало да изкарам даже денонощие в болничното заведение ”, сподели Ганашев.

Две наряди в Спешната помощ за малко не го трансформират в пациент. Агресията, която среща от болните, обаче приема като опит, въпреки и горчив.

„ Всеки, който се е захванал с тази специалност, знае, че не постоянно е допустимо да се помогне. Ценно е да чуеш едно благодаря, откакто си съумял да окажеш помощ на някого ”, разяснява специализантът.



Имал е опция да специализира в Рим, само че избира Хасково. Казва, че и на Запад не е елементарно да достигнеш високо възнаграждение, а в случай че имаш предпочитание да работиш, в България също може да достигнеш висок приход в бранша.

„ Имах опция да посетя и клиники в Италия и самоуверено мога да заявя, че не са доста пред нас. Ако човек желае да работи, желае да се развива, наблягам желае да работи, може да приближи прихода, който би имал един специализант и занапред започващ доктор на Запад ”, изясни доктор Ганашев.

След година на доктор Ганашев му следва изпит за придобиване на компетентност. При триумф ще продължи да работи в същата операционна на отделението, в което практикува и през днешния ден.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР