Кадри: БТВЛелята и бабата на починалия вчера 11-годишен Йордан говориха

...
Кадри: БТВЛелята и бабата на починалия вчера 11-годишен Йордан говориха
Коментари Харесай

Лелята на починалото момче Йордан с гневна атака: Това не е поликлиника, а морга. Сестрата нямаше квалификация, беше първия й работен ден

Кадри: БТВ

Лелята и бабата на умрелия през вчерашния ден 11-годишен Йордан приказваха за нещастието в „ Тази заран ” по БТВ. Както е известно, момчето глътна пионка от „ Не се сърди дребосъче ”, а по-късно умря в 18-то ДКС в Ботунец. Близките на Йордан упрекват Спешна помощ, че не е имало доктор в поликлиниката, а здравната сестра е нямала подготовка.

``
реклама

Мария, вуйна на Йордан:



„ Вчера в 14,40 часа в 18-то ДКС в Ботунец ни посрещна медицинса сестра. 45 минути детето се бореше за живота си, до момента в който посинее. Тя се обади два пъти на доктор, сподели, че изпрускам детето. Линейката пристигна след 45 минути, само че не беше оборудвана, нямаше О2. Обадиха се на втори екип, той пристигна, само че детето беше свършило. Това не е незабавен център, това е морга. Ако беше незабавен центгър, щеше да има доктор и да избави живота на детето. ”

Василка, баба на Йордан:



„ Докараме детето, само че имаше единствено здравна сестра, която не беше квалифицирана като сестра, първият й ден е бил през вчерашния ден. Нямаше лекар, изтичахме да търсим кислородна бутилка в отделението, само че нямаше такава. Детето се бореше за живота си до последно, доста пъти звъняхме на Бърза помощ, аз звъннах, мъжът ми звънна, лелите му също, даже аз се обадих на служителите на реда и ги извикахме в Спешното поделение да видят какъв брой време чакаме медицински екип. Вторият екип пристигна с кислородни бутилки, само че детето беше квършило. Тук няма лекари, няма обурдване, моят внук си отиде, само че на следващия ден няма да мога да спасят други деца. Децата идват с висока температура, само че те връщат децата, че й им няма нищо. Искаме правдивост, ще ги съдим. ”

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР