Кадри БТВДецата, бабите, мамите, лелите, всички пеят Върви народе възрозени“.

...
Кадри БТВДецата, бабите, мамите, лелите, всички пеят Върви народе възрозени“.
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Няма кебапчета, няма пет лв, празнува се от сърце 24 май

Кадри БТВ

Децата, бабите, мамите, лелите, всички пеят „ Върви народе възрозени “. Няма кебапчета, няма 5 лева или бира. Всички непринудено я запяват, от вътрешната страна им идва и от сърце. Ето, това е празник. Не като едно време, от сутринта събличаха девойките по ризки и трепереха по два часа. Виновник за моят интерес да се развъртвам е един голям и доста пъстър атлас на немски, цялостен с графики, карти, диаграми.

Баща ми беше немски ученик и постоянно пътуваше до Виена и оттова го домъкна, изясни професора за съществуването на такова помагало по това време на Мария.

И до момента си спомняте ароматът на книгите, сигурна съм, продължи Мария да се интересува от професионалното развиване на професора.
`); break case width


И продължи с прелестната прогноза:

От през днешния ден ни чакат 5 прелестни дни – с доста слънце и по-топло време.

В празничния 24 май до ранния следобяд не се чакат превалявания. Следобед са вероятни краткотрайни валежи в обособени региони, посочи професорът.

В идващите 4-5 дни оптималната температура в София ще е над 20°, а в Пловдив – над 25°. По нашето Черноморие ще е над 21°, а в Плевен може да доближи и над 26°.

От вторник обаче ще има захлаждане – динамично време с интензивни превалявания и гръмотевици на доста места в страната. От 1 юни като по поръчка към този момент ще е с 3-4 градуса по-топло, предвижда климатологът.

Проф. Георги Рачев разяснява и интензивните превалявания в София в сряда вечерта, които нанесоха доста вреди.

В 18:30 ч. безусловно се стъмни – тук-там се изсипаха до 80 литра на квадратен метър, което е 1,5 месечната норма. Най-много пострадаха източните квартали – от „ Слатина “ до „ Младост, разгласи климатологът.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР