Кадри: БТВ и Популярният български актьор, телевизионен водещ и готвач

...
Кадри: БТВ и Популярният български актьор, телевизионен водещ и готвач
Коментари Харесай

Ути за опелото на патриарх Неофит: Ужас и грехопадение

Кадри: БТВ и

Популярният български артист, ефирен водещ и готвач Ути Бъчваров се изрече остро против проведеното опело на патриарх Неофит в събота. 

" Не мога да простя това грехопадение, този долнокачествен цирк, който се случи пред " Александър Невски ". Аз по-голям позор не съм изпитвал от доста време. Аз пребивавам в центъра. Става дума за погребението на Негово преосвещенство. Имам възприятието, че виждам на ниска цена холивудски боевик от вида на " Непобедимите ", където погребват съветски военачалник от времето на Брежнев. Такова двуличие. Всички струпани гвардейци, този броненатранспортьор начело. Всичките хора, които вървяха зад процесията, които в множеството случаи си спомянм допреди 20 години вървяха с червени ленти на ръцете и глобяваха всички, които отиваха на Великден ", сподели той в предаването Преди обед " по БТВ.

" Цялото това двуличие, това е грехопадение. Това не мога да го простя. Този, който е измислил сюжета на това заравяне, това беше долнокачествен циркаджийски театър. Премодулирането на тематиката за патриарха, за неговата роля в актуалните общества от всички говорещи глави. Всички, които не са отишли на една работа, или са били там служебно, без някой да е отишъл по лично предпочитание да влезе в църквата. Това ме отврати ужасно. Този човек беше всичко останало, което не беше неговото заравяне. Той съвсем нямаше изявления в публичното пространство. Какъв обединител е бил, това дано бъдещето да покаже. Колко е оказал помощ за вярата ни в тези доста сложни години, в които той беше отпред на българската православна черква, също е въпрос спорен. Но това, което представляваше тази върволица, споделям ви, непрекъснато чаках от някъде да се появи Силвестър Сталоун или Долф Лундгрен. Беше като на заравяне на путиновски военачалник.

Този човек го разказват като човек доста добродушен, доста набожен. И това, което му се случи, беше такова.... Гвардейци маршируват... Ужас ", ядоса се Бъчваров.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР