кадри bTV: Галина, Елена и двете им деца: Ние сме

...
кадри bTV: Галина, Елена и двете им деца: Ние сме
Коментари Харесай

Галина и Елена и двете им деца накараха цяла България да говори

кадри bTV: Галина, Елена и двете им деца: Ние сме едно обичайно българско семейство

Обичаме България и българщината не по-малко от всички обичайни хора и фамилии.

Имаме същите полезности, пазим и обичаме нашите обичаи и възпитаваме децата си в тях.

Това обявиха по БТВ Елена Генова и Галина Георгиева, които живеят като семейство дружно с двете си деца – Ники и Кариса.

Двете са сключили брак в Малта предходната година, само че той не е приет от българското законодателство и у нас се счита за чисто алегоричен.


Елена е биологичната майка на Ники, а Кариса назовава с думата “мама ” Галина.
Едната е чиновник в банка, а другата – експерт по човешки запаси в компания за цифров бизнес. Двете демонстрираха забележителна храброст, като се появиха на плакати и билборди, рекламиращи София прайд. Без изненада, фамилната им фотография на доста места беше обругана, надраскана с цинизми и отрицателни реакции, залята с багра и какво ли още не.



Двете ясно обясниха какви компликации в живота им провокира това, че еднополовите бракове не са приети в България.

Най-големият проблем е, че не могат да вземат решение за децата, на които не са биологични родители при някаква изключителна обстановка.



“Не се борим за някакви привилегии, желаеме за нас да важат разпоредбите като са другите фамилии ”, това сподели Галина Георгиева. Тя също по този начин призна, че любовта към България и българското е повода двете с Елена да не са отпътували в чужбина, където правата им биха били зачитани като на всички останали.



Те описаха също, че са решили да сключат брак на 21 май, празника на Св. Св. Константин и Елена, тъй като нестинарството е обичаната им българска традиция. Според тях е значимо да останат в България, с цел да дадат кураж на останалите, които имат същите трудности в живота си като техните.
Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР