кадри bTVАз обичам България“ е поредното шоу, с което bTV

...
кадри bTVАз обичам България“ е поредното шоу, с което bTV
Коментари Харесай

БТВ започва уроците си по патриотизъм с Азис и Галена

кадри bTV

„ Аз обичам България “ е следващото шоу, с което bTV се пробва да се пребори с преднината на Нова телевизия с рейтингите. След безспорния триумф на „ Кой да знае? “, малкия екран пуска този нов английски формат, много сходен по конструкция. Основното при него е, че любопитните въпроси са напълно с българска тема.



Целта е „ Аз обичам България “ да се трансформира в поредност от уроци по национализъм, който да ни учи и припомня да обичаме Родината. Капитаните на тимовете в предаването – Сашо Кадиев и Камен Алипиев-Кедъра подчертаха към този момент на няколко пъти, че държат феновете да изпитат горделивост, че са българи.



И тук идва един леко неуместен въпрос, обвързван с разбирането кое е българско и кое от българщината би трябвало да ценим и съхраняваме в модерния и световен свят.
bTV слага знак на тъждество сред понятията „ българско “ и „ чалга “,
сред „ обичайно “ и „ поп фолк “.

Трудно е да се откри друго пояснение, за какво първите звездни участници в „ Аз обичам България “ са Азис и Галена. Естествено никой не отхвърля нито това, че са обичани български звезди, нито пък че самите те обичат Родината си. С безбройните си участия по нощни заведения, зали, хотели, заведения за хранене и курорти и цяла България, те евентуално я познава и прекомерно детайлно.



Но в случай че предаването има за цел усилването на българската национална гордост… Е, тогава няма по какъв начин да не се учудим от избора на чалга величията за първи участници в „ Аз обичам България “.

Без подозрение, поп фолка от дълго време е най-масовата музика в България. Не единствено bTV, само че и множеството медии се стремят да го наредят наедно с поп, рок и естрадната музика, като нещо изцяло задоволително. Заедно с това обаче същите тръбят, че „ чалга манталитетът “ е корен на големи проблеми в обществото.

Кое от двете е вярното? Може би би трябвало да гледаме по-внимателно в какво се пробват да ни убедят малките екрани, и какво действително излъчват.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР