Кадри: БНТЖена от Видин се оплака пред БНТ от насилие

...
Кадри: БНТЖена от Видин се оплака пред БНТ от насилие
Коментари Харесай

Жена от Видин се оплаква от 7-годишен тормоз от бившия си мъж: Ограничителната заповед не го спира

Кадри: Българска национална телевизия

Жена от Видин се оплака пред Българска национална телевизия от принуждение и непрестанен тормоз. Жертвата е алармирала неотложно и насилникът е получил ограничаваща заповед. Само че тя е нарушавана десетки пъти, а той към момента е на независимост и продължава да я заплашва.

" Една Нова година ми сподели, че това е последната Нова година. Че няма къде да отида, какво да направя, че съм беззащитна. Децата ми пищяха от смут. Бях застрашена, че ще бъда залята с киселина ", описа пред камерата Дияна Сеймянова, която води борбата към този момент седма година, откакто през 2016-а се разделя със брачна половинка си.

" Започнаха набези, закани, закани за ликвидиране, преследвания, денонощен тормоз, нахлуване в персонален парцел. Блъскаше ме с автомобила си, даже когато децата ни бяха в моя автомобил. Блъскаше автомобила в автомобил ", сподели още тя и се разплака.



След случаите Владимир Пепов е наказан на девет месеца, само че условно, а Диана съумява да получи ограничаваща заповед против него, оповестява Българска национална телевизия. Оказва се, че тя я пази единствено на хартия.

" Няколко пъти бяха установени нарушаванията на ограничаващата заповед, т.е. аз по никакъв метод не получих отбрана по тази заповед ", показва дамата.

Следва второ дело в съда за опасност за ликвидиране, което тече към този момент четвърта година. Спечелено е на първа инстанция, само че върнато от втората. Сега Диана е обезпокоена, че би трябвало да изчака още четири години, с цел да се преразгледа нейния случай. 

" Пак едно блуждаене, едно доказване от инстанция в инстанция, от полиция в прокуратура, в съд. Един обаян кръг. Аз в бъдещите четири години не знам дали ще оцелея и ще бъде жива ", споделя още Сеймянова.

Диана е най-притеснена дали ще може да отбрани децата си, откакто даже ограничаващите заповеди не са съумели да защитят самата нея.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР