Кадри:БНТ и Нова ТВПредседателят на Българския лекарски съюз доц. Иван

...
Кадри:БНТ и Нова ТВПредседателят на Българския лекарски съюз доц. Иван
Коментари Харесай

Иван Маджаров за Мангъров: Лекар, който разпространява фалшиви новини, не може да бъде наречен лекар.

Кадри:БНТ и Нова ТВ

Председателят на Българския лекарски съюз доцент Иван Маджаров се изрече против доцент Атанас Мангъров, който се появи на митинга против “зелените документи ”, проведен от партия “Възраждане ".

" Лекар, който популяризира подправени вести, не може да бъде наименуван доктор ", сподели той пред bTV. 

По време на митинга се стигна до ескалации, откакто протестиращите се пробваха да влязат в постройката на Народното събрание. Мангъров е част и от работната група, която ще разисква нужни ли са “зелените документи ” в битката с пандемията. Тя бе основана след диалози сред премиера Кирил Петков, представители на “Възраждане ” и здравни специалисти.

“Мангъров споделя, че 500 души са починали заради имунизиране – такива данни от Министерството на здравеопазването няма. За него не е належащо да цитира и да вади доказателства, той има вяра в конспирации “, сподели Маджаров.

 

Той добави, че от БЛС са дали предложение за двама експерти, които да се включат в работната група, която би трябвало да прави оценка ограниченията против ковид.

 

“Това беше политическа среща сред министър председател и партия, а експертната група следва да бъде основана “, сподели Маджаров.

 

Шефът на БЛС разяснява и новият проект на държавното управление за справяне с пандемията. Водещ критерии за налагането на противоепидемични ограничения ще е процентът на заетите интензивни кревати. Според Маджаров обаче това е незадоволително и няма да ограничи инфекцията в точния момент. 

 

“Наблюдението на кабинетите в първичната помощ е най-хубавото “, счита той, защото болните първо минават през персонален доктор, преди да се влошат и да стигнат до интензивните кревати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР