Кадри България он ер.Големи дискусии се заформиха по въпроса с

...
Кадри България он ер.Големи дискусии се заформиха по въпроса с
Коментари Харесай

Обмислят драстично вдигане на данък автомобил

Кадри България он ер.

Големи полемики се заформиха по въпроса с повдигането на налога за остарели коли и то много фрапантно и недопустимо за българския водач. Обмислят да бъде вдигнат с близо 80% и тази информация е на база план за напълно нов закон за насърчаването на електрическата подвижност, квалифициран от Министерството на нововъведенията и растежа.

Ситуацията е добре позната от епохи. Извадена е една огромна сопа и един дребен морков и те би трябвало да сработят по едно и също време, с цел да доведат до съответен резултат. Тази сопа единствено наподобява огромна. Един налог на 20-годишен автомобил с мощ 140 конски сили да вземем за пример, регистриран в София, би коствал към 170 лева по калкулатора сега. За един чисто нов автомобил, до 5 години, с по-висок екологичен клас, се оказва, че данъкът му ще е същият, разяснява ръководителят на „ Прес-авто клуб “ Борислав Цаков в студиото на „ България заран “.



Хората желаят да карат нови коли несъмнено. Ако имат благоприятни условия ще го създадат, няма потребност някой да ги подтиква. В момента остарелият му е по-изгоден, добави Боян Рашев. Нови коли се карат там, където хората имат пари. Няма искащи да карат остарели коли и да замърсяват.

Вдигането на налога няма да накара българина да си купи нов автомобил, просто тъй като не му е по опциите. Не остарялата кола е проблем, а неизправната. То се вижда, даже някои по-нови коли, които са неизправни замърсяват доста.

Трябва механизмите, които имаме да проработят и тогава да мислим по какъв начин да откраднем повече пари от хората, сподели експертът.



За да имат резултат всевъзможни ограничения би трябвало да създадем так, че хората да си купуват по-евтино релативно нови коли на към 5-10 години. Това би трябвало да работи, а не да внасяме 20-годишни коли. Увеличението на налога няма по какъв начин да накара хората да карат нова кола.

Специалистите предложиха да се стегне контрола при годишен механически обзор и да не се позволяват неизправни и замърсяващи транспортни средства да се движат по пътищата.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР