Кадис и Севиля не успяха да се победят и завършиха

...
Кадис и Севиля не успяха да се победят и завършиха
Коментари Харесай

Кадис опря Севиля до стената

Кадис и Севиля не съумяха да се победят и приключиха наедно 2:2 в районното дерби от 11-ия кръг на Ла Лига. Домакините имаха преднина от 2:0 след головете на Крис Рамос и Дарвин Мачис, само че севилци съумяха да наваксат и предотвратиха загубата. С попадения се регистрираха Лукас Окампос и опитният хърватин Иван Ракитич.

След ремито двата тима остават с еднакъв актив от 10 точки. Севиля е в серия от 4 следващи мача без победа, а Кадис – 6 следващи.

Мачът стартира отлично за домакините, които излязоха напред в резултата в 8-ата минута. Крис Рамос беше изведен в кулоар. Той овладя в наказателното поле на Севиля и прати топката в мрежата за 1:0.

Точно 20 минути по-късно Кадис удвои преднината си. Мачис получи от Роджър Марти и преодоля вратаря, с цел да удвои задатъка на домакините.

Севиля най-накрая се разсъни и опита да отговори. Серхио Рамос вкара, само че след интервенция на ВАР голът му беше анулиран поради засада.

Четири минути по-късно Севиля въпреки всичко понижи изоставането си. Лукас Окампос отблизо разстояние нямаше по какъв начин да пропусне.

След почивката и двата отбора имаха късмет за гол. Евентуално трето попадение в мрежата на гостите по всяка възможност щеше да ги пречупи. Вместо това Кадис позволи равнене. Час игра след първия съдийски сигнал Иван Ракитич се разписа с компактен шут от границата на наказателното поле.

До края нито един от двата тима не предприе несъразмерни опасности, което е обикновено с оглед по-големи залог в районно дерби. Резултатът 2:2 се резервира неизменен. Съответно андалусийските отбори прибавиха по точка към активите си.

В идващия кръг от Ла Лига Кадис гостува на Хетафе, до момента в който Севиля има аудиенция на Селта Виго.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР