Кадифени тапицерии Кадифето е деликатна материя, което се нуждае от

...
Кадифени тапицерии Кадифето е деликатна материя, което се нуждае от
Коментари Харесай

Как да чистим правилно тапицериите на мебелите у дома?

Кадифени тапицерии

Кадифето е деликатна материя, което се нуждае от по-специални грижи.

Какво ви е нужно за нейното разчистване?

Прахосмукачка с приставка за килими

Хладка вода

Течен сапун (може и веро)

Пулверизатор

Груба забрадка

Кофа

Бял оцет

Мека четка

С прахосмукачкаат премахнете праха и отпадъци от тапицерията.

Смесете 1 ч.л. сапун/веро с 16 ч.л. хладка вода. Разбъркайте сместа, до момента в който сапуна се разтвори изцяло и по-късно излейте течността в пулверизатора.

Напръскайте тапицерията с почистващия разтвор, а след това разтрийте повърхността с груба забрадка или гъба. Колкото по-груба, толкоз по-добре.

Изплакнете кърпата със студена вода и потопете в кофа с хладка вода, в която сте добавили и една капачка бял оцет и избършете тапицерията, с цел да премахнете препарата от синтетичната тъкан.

Изчеткайте повърхността с мека четка, до момента в който е още влажна, с цел да не се получат сплъстявания. Оставете я да си изсъхне сама.

Микрофибрна тапицерия

Следи от нечистотия и мастило се отстраняват с изопропилов алкохол, което с елементарни думи е алкохол за масажи.

Сложете в бутилка с разпръсквач алкохола и напръскайте повърхността, а след това изтъркайте замърсяванията с гъба (в безпристрастен цвят, с цел да избегнете стартирането на багра и евентуалното оцветяване на дамаската). Най-добри резултати се получават, когато тапицерията се навлажни добре и търкате интензивно с гъбата, до момента в който петната изчезнат.

След това изтъркайте със суха четка.
Как да почистим дейно у дома единствено със сок от лимон
Лимоновият сок също ли е мярка, която ще помогне за почистването на дома и ще се погрижи за хигиената в кухнята? Разбира се! Лимоните с...



Кожена дамска

Върху кожената тапицерия изключително проличава захабяване и надраскани места от скотски нокти, в случай че имате любим. Решението е простичко: зехтина. Вземете мек марцал и го напоете с зехтин. С кръгообразни придвижвания минете върху захабените сектори. Важно е да търкате деликатно, с цел да има резултат от процедурата. Накрая минете повърхността със суха хартиена забрадка. 

За унищожаване на тъмни следи от светли кожени тапицерии, използвайте примес от равни елементи лимонен сок и амонячна сода. С получената паста изтъркайте петната и оставете да подейства, а след това забършете със изсъхнал парцал. 

За общо разчистване на кожени тапицерии, използвайте овлажняващ сапун. Нанесете го благодарение на мека влажна забрадка. След това също използвайте единствено суха забрадка. 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР