Където има нещо хубаво направено, със сигурност ще го продължим.

...
Където има нещо хубаво направено, със сигурност ще го продължим.
Коментари Харесай

Държавата още не знае колко предприятия са на газ и колко имат алтернативи

Където има нещо хубаво направено, сигурно ще го продължим. Дадохме знак с оставянето на зам.-министър Данчев - където има назначен от госпожа Нинова човек с експертиза, той ще бъде подсилен. Това увери служебният министър на стопанската система Никола Стоянов. До края на седмицата се чака да стане ясно какъв брой предприятия в България употребяват газ и в какво количество. В момента тече анкета, стана ясно от думите на Стоянов. Той уточни, че с анкетата се цели да се разбере какъв брой предприятия могат да минат на различно гориво, в случай че няма газ. Не стана ясно обаче за какво до момента не е имало регулярни данни за газа и българските предприятия, които да бъдат подавани към страната.

Никола Стоянов не пожела да разяснява дали би трябвало отново да се обърнем към " Газпром " като снабдител. Ще се направи оценка и ще се реши, съобщи министърът пред Българска национална телевизия. Един от факторите е на ниска цена и сигурен газ, само че има и доста други фактори - икономическото министерство ще каже пред държавното управление какво желае бизнесът, посочи Стоянов.

Много значимо е да бъде непокътнат контролът от ДАМТН да вземем за пример - под 3% са записаните нарушавания, сподели още министърът. И се разгласи изрично срещу таван на цените по отношение на каквото и да е, в това число горива. Според Стоянов, тематиката с уволнението му от ВМЗ е затворена страница - казусът там е, че всичко е било направено по този начин, че да бъде " омаскарен ", а можело просто да бъде казано от Нинова, че желае да работи с други хора. И когато бях във ВЗМ, и в този момент България не е изнасяла непосредствено оръжие за Украйна, увери той. Възможно е посредством медиатори българско оръжие да е стигнало до Украйна, само че не мога да разясня, добави икономическият министър.

По времето на Нинова обаче, от 18 обществени предприятия, 14 са с изменени отчасти или напълно управителен бордове, твърди Стоянов. Масово е правено без състезания, като за мен това е модел на работа, посочи той. Където има назначени партийни калинки, няма да се поколебая, акцентира Никола Стоянов. Той сподели и, че Корнелия Нинова го е предизвестила, че няма да се въздържи от рецензии към негов адрес. За ДКК Стоянов сподели, че служебно държавно управление не може да я закрие. Той е подал заявление да има повече шефове в компанията - 7. По думите му, по закон трябвало да са сред 5 и 9 души.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР