Където има най-голяма възможност за течове, там трябва да се

...
Където има най-голяма възможност за течове, там трябва да се
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Ще търсим откъде изтичат най-много пари за здраве

" Където има най-голяма опция за течове, там би трябвало да се вършат инспекции. Това не са повсеместни инспекции ", това сподели в " Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS доктор Александър Симидчиев, " Демократична България ".

Според него в опазването на здравето би трябвало да се направи аранжиране на рисковете и където има най-големи благоприятни условия за отклонения на средства, да се вършат инспекции.

" Не бих се съгласил да бъда министър на опазването на здравето, считам, че ще бъда доста по-полезен в Народното събрание, където се структурират нещата ",

За договарянията за сформиране на държавно управление доктор Симидчиев съобщи, че са били главно за стиковане на обособените позиции.

Преговарящите партии са се съгласили, че лечебните заведения не би трябвало да бъдат търговски сдружения, само че още не знаят по какъв начин да се случи това, стана ясно от думите на доктор Симидчиев.

" Търговското сдружение се приключва, само че когато има задължения, би трябвало да се банкрутира. Не е добре да банкрутират лечебни заведения в тази пандемия ", добави той.

" Трябва да имаме систематичен дизайн на здравната система, всеки в нея би трябвало да се стреми към оптимално качество, минимални неточности и задоволени пациенти ", безапелационен е медикът.

Според него съдружно съглашение ще има, само че има още въпроси за доизчистване.

Като един от проблемите, по който би трябвало да се работи, доктор Симидчиев уточни, че количеството доплащане сега е доста огромно, съвсем 50%, то би трябвало да бъде минимализирано, а за незабавни положения няма по какъв начин да има доплащане.

" Нужно е да се премине на по-добро равнище на профилактика и предварителна защита ", уверен е той.

Ваксинацията няма да е наложителна, не ни е необходим военачалник за комисар по пандемията, както в Италия, само че е необходим водач, сподели още доктор Симидчиев.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР