Където и да се намирате, слушането на силна музика на

...
Където и да се намирате, слушането на силна музика на
Коментари Харесай

В Португалия ще се глобяват хората, които слушат силно музика на плажа

Където и да се намирате, слушането на мощна музика на портативно устройство на публични места може да бъде малко спорно. Разбира се, в случай че сте сами, това не е проблем, само че към вас има и други хора, може да бъде неприятно.

Плажът е едно от местата, където безусловно ще намерите хора, които си пускат мощна музика, без да се интересуват от музикалните усети на хората към тях.

Националната морска работа на Португалия (AMN) разгласи проектите си да постанова на плажуващите глоба до 36 000 евро за стартиране на музика прекомерно мощно на плажовете. Според Evening Standard самостоятелните санкции за стартиране на мощна музика ще стартират от 200 евро, след което се покачват до 4000 евро за последващи нарушавания. Максималната санкция, която може да бъде сложена на група хора, е 36 000 евро.

Трябва да се означи, че допустимото равнище на звука на музиката, поради което може да последва санкция, не е посочено. Това значи, че във всеки случай служителите на реда ще дефинират сами дали летовникът пречи на другите или не. Така че са вероятни както злоупотреби, по този начин и снизхождения.

Португалия не е единственото място в Европа, което се бори против шума, породен от гости и туристи. Хърватският град Дубровник неотдавна забрани куфарите с колела в опит да понижи шума, който основават, до момента в който се влачат по средновековните улици на града.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР