Къде в Царево може да се къмпингува и къде не?

...
Къде в Царево може да се къмпингува и къде не?
Коментари Харесай

Къде в Царево може да се къмпингува и къде не?

Къде в Царево може да се къмпингува и къде не? Проверките на плаж „ Корал “ за къмпингуващи не престават. Венцислав Стойчев е бил глобен от органите на реда, откакто е разположил палатка си там, заяви самият той за Дарик. По думите му служителите на реда са му дали наставление да напусне плажа до идната заран, като импровизирано са му обяснили, че може да отиде да къмпингува на Варвара. Кметът на Царево Георги Лапчев разяснява, че на територията на общината има три регламентирани места за къмпингуване, само че нито едно от тях не е във Варвара.
 
В събота по здрач Венцислав Стойчев идва на Корал, слиза до плажа с колата си, разполага там палатка, след което качва колата при започване на пътя. Именно там го среща охранителят на частния парцел зад Корал, заварден преди към месец, и му оповестява, че не може да къмпингува на плажа.
 
Как продължава историята споделя самият Венцислав пред Дарик: " Половин час по-късно дойдоха служители на реда след сигнал от защитата. Дойдоха при нас, добре се държаха, само че ми споделиха, че на плаж " Корал " не може да се къмпингува, тъй като има разпоредба от Община Царево, че е неразрешен къмпингът на плажа. Аз пристигам на къмпниг на плаж " Корал " от 2010 година Казаха, че в случай че желая да нямам проблеми, мога да отида на необитаеми кътчета по Варвара. Там мога да отида, никой нямало да ме безпокои. Това не се отнася единствено за мен. Тепърва който реши да пристигна с палатка на този плаж, ще има проблеми - ще им сформират актове, наказания. Аз това попитах, по какъв начин на Варвара може, а на " Корал " не? Той ми даде образец, че все едно сме в града - в центъра има синя зона, а в покрайнините на града - няма ".
 
Обясненията за синята зона на " Корал " идват в районното ръководство, където органите на реда викат Венцислав през днешния ден, с цел да даде пояснения.
 
Дарик попита кмета на Царево Георги Лапчев къде е позволено къмпингуването на територията на общината: " На територията на Община Царево е неразрешено да се къмпира, с изключение на на местата, обозначени за това. Освен на посочените места за къмпиране, такива, които имат условия това да се случва. Официално има две-три места. Те не са общински, по тази причина няма да кажа къде са местата, защото са частни парцели, където притежателите са подхванали, взели са решението, че желаят техните парцели да дават отговор на Закона за устройство на територията и са си създали предназначението на парцела за къмпинг. Няма да им върша реклама. Когато човек желае да отиде на такова място, има задоволително осведомителни табели, които да го насочат за това къде може да се къмпира. Във Варвара, доколкото ми е известно, няма такова място ".-->
 
И по този начин по пътя на логиката, човек може да къмпингува на територията на Община Царево законно на три частни терена, само че не и във Варвара, без значение от уверенията на органите на реда.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР