Къде в Европа и по света потребителите могат да пазаруват

...
Къде в Европа и по света потребителите могат да пазаруват
Коментари Харесай

Държави, в които потребителите пазаруват храна в собствени кутии

Къде в Европа и по света потребителите могат да пазарят от магазините варива, салати, маслини и други хранителни артикули със?

Онлайн платфомата " Ние, потребителите " направи изследване, откакто търговски обекти в България вкараха наложителна продажба на пластмасови кутии по 20 стотинки, без да предложат налични за потребителите други възможности.

Припомняме, че обособеното таксуване на еднократните пластмасови кутии беше въведено в осъществяване на разпоредба, с която в България се трарспонира Директивата за понижаване използването на някои пластмаси и насърчаването на прехода към кръгова стопанска система в целия Европейски съюз.

Тезата на „ Ние, потребителите “ е, че клиентите са задължавани да купуват тези опаковки и това не води до действително понижаване на пластмасата и че с цел да се извърши задачата на нормативния акт, би трябвало да се дават преференциални заместители.

Франция е една от страните, в които потребителите могат да пазарят със лични опаковки за многократна приложимост. Проведени са голям брой акции за поощряване на практиката, а магазините...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР