Къде ще отидат украинските бежанци, когато дойдат туристите. Това е

...
Къде ще отидат украинските бежанци, когато дойдат туристите. Това е
Коментари Харесай

Туроператори: Къде ще отидат украинските бежанци, когато дойдат туристите?

Къде ще отидат украинските бежанци, когато дойдат туристите. Това е един от значимите въпроси, които вълнува туроператорите. Юлиан Бонев, член на УС на ВАсТА съобщи, че пред БНР, че това е проблем, който може да ескалира в идващите месеци.

" Липсва спешен проект от страна на страната по какъв начин да се реагира когато стартира сезона. Много от хотелите имат контракти с туроператори за посрещането на туристи. Хотелиери се тормозят, че до края на май би трябвало да освободят обектите, да ги почистят и приготвят за туристите. Тогава, къде ще отидат украински бежанци? ", попита Бонев. Според него, държавното управление и туристическия отрасъл би трябвало час по-скоро да обсъдят този проблем, а не да се търси решение в последния миг.

По думите му има риск немските туристи да анулират резервациите си, поради информацията за плаващи мини в Черно море.

„ Германските туристи са най-активни в анулациите на резервации за идния летен сезон спрямо останалите западни пазари. Причините са обстановката в Украйна и информациите за плаващи мини в Черно море “.

" Немските туристи всеобщо анулират резервации за началото на сезона и ги отсрочват за по-късен стадий - през юни и юли. И през този сезон още веднъж ще наблегнем на записванията " last minute ". Хората слагат преди всичко сигурността, а по-късно са цената и качеството ", разясни Бонев. Той чака още веднъж мощен вътрешен пазар през лятото, както и добра посещаемост от страна на румънските туристи.

Юлиан Бонев подсети още веднъж за нуждата от основаването на гаранционен фонд, който да покрие сумите за обезщетение на неосъществени пътувания. Също и на надзорен орган, който да попречва незаконната активност в туроператорския бранш. Нов закон за туризма също е неотложен, счита той.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР