Къде ще играе Лионел Меси през следващия сезон? Това е

...
Къде ще играе Лионел Меси през следващия сезон? Това е
Коментари Харесай

Меси – развръзката!

Къде ще играе Лионел Меси през идващия сезон? Това е въпросът, който вълнува извънредно доста феновете на Бълхата, за които като че ли сегашната акция към този момент е завършила, нищо че Пари Сен Жермен надалеч не може да се похвали с някакви особени триумфи и даже купата не е капарирана. След Световното състезание в Катар изцяло предстоящо, а може би и закономерно, аржентинецът загуби голям % от желанието си за игра, а отпадането от единствената конкуренция, която го кара да бъде най-малко малко по-енергичен – Шампионската лига – обрече края на сегашния сезон на една безконечна заспалост. Бракът сред гения от Росарио и отбора от френската столица не потръгна добре още от медения месец.

Така и в никакъв случай не се усети някаква особена връзка или обич сред двете страни и из Интернет циркулираха повече клипове от сълзите на Меси при напускането на „ Ноу Камп “, в сравнение с от позиранеto с фланелката на парижани. И към този момент всички желаят да схванат къде ще приключи кариерата си Лео – ще се върне ли в обичаната Барселона, ще отиде ли при безконечния си противник Кристиано Роналдо в Саудитска Арабия, ще потегли ли по образеца на други футболни величия към необятния и комерсиален американски пазар?

Според известния испански публицист Гийем Балаге аржентинецът е дал кардиналното си единодушие да възобнови контракта с ПСЖ за още един сезон, тъй като главната му цел е да играе на високо равнище до Копа Америка 2024. Но това по-скоро ще е принудително и изкуствено възобновяване на брачния контракт. Балаге добавя, че въпреки всичко следва увещание на Меси, че ПСЖ може да се бори за трофеи на всички фронтове. Нещо, което не наподобява изключително несъмнено в чисто футболен аспект, в случай че погледнем историята, а и във финансов, тъй като един от шефовете в клуба Луис Кампос към този момент е претрупан със задачата да редуцира някои от разноските (включително заплати), с цел да избегнат парижани непотребни разправии с хората, следящи за разпоредбите по отношение на финансовия феърплей. Съвсем неразбираемо е дали треньорът Кристоф Галтие ще резервира поста си, като слуховете за негова промяна след края на сезона като че ли въобще не са пресилени.

Напускането на някои от главните играчи още веднъж по финансови подбуди не прави решението на Меси за оставане на Парк де Пренс доста по-лесно. От обстановката, несъмнено, пробват да се възползват клубове из целия свят, които желаят да видят даже единствено по маркетингови аргументи международния първенец в редиците си. Ако прибавим към уравнението и човешкия фактор, то прогнозите за овакантяване на Меси звучат изцяло съответстващо: в Париж го освиркват, в Барселона скандират името му.

При загубата от Лион през последния уикенд на Парк де Пренс се чуха дюдюкания, когато дикторът съобщаваше името на Меси; нощес към Ноу Камп имаше отчетливи възгласи „ Меси, Меси “ преди пагубно изгубеното от Барселона Ел Класико с 0:4. Когато си вкарал 672 гола в 778 мача, не е особена изненада, че хората желаят да те видят още веднъж. Бащата на Лионел, който е и негов сътрудник, организира 25-минутна среща с президента на каталунците Жоан Лапорта – първо свиждане сред двете страни от деня, в който беше оповестено, че Меси напуща испанския гранд. На Иберийския полуостров се твърди, че значима роля за възможното завръщане има и треньорът Шави. Евентуално тактическа сграда, близка до тази, която Аржентина употребява, е в проектите на Шави и би се понравила на Меси като позиция на игрището.

Остава любопитно да се наблюдава и възможен диалог сред самия Лионел и Лапорта, чиято разлъка беше горчива – атакуващият футболист към този момент се беше съгласил да понижи възнаграждението си, преди от Барса да пожелаят нови условия в последния миг и това да наклони везните при решението на аржентинеца. Изниква и въпросът – по какъв начин Барселона, чието финансово положение през днешния ден е същото (ако не и по-лошо) като деня, в който се разделиха с Меси, ще могат да си го разрешат в този момент? Барса също би трябвало да понижават разноските си – със скромните 200 милиона евро. И на хоризонта изцяло обикновено се появяват и други претенденти – 400 милиона евро на сезон от Ал Хилал наподобяват примамливи, най-меко казано. А и по стичане на събитията в Саудитска Арабия към този момент играе Роналдо – и то в Ал Насър. Сещате се защо става дума – реклами, маркетинг, продажби, звук.

Предстои развръзката. И разочаровани май няма по какъв начин да няма.

Автор Стефан Георгиев





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР