Къде ще е седалището на Европейската агенция по лекарствата (EMA)

...
Къде ще е седалището на Европейската агенция по лекарствата (EMA)
Коментари Харесай

Мирослав Ненков: Къде ще е седалището на ЕМА решават страните в ЕС, не служителите ѝ

Къде ще е седалището на Европейската организация по медикаментите (EMA) ще решат страните от Европейския съюз, а не чиновниците на организацията. Това разгласи зам.-здравният министър доктор Мирослав Ненков във връзка информацията, че чиновниците на ЕМА не харесват кандидатурата на София.

Централата на ЕМА ще би трябвало да се реалокира от Лондон поради Брекзита. София се кандидатира да одобри организацията и предлага тя да се настани в „ София тех парк”.

Едно от терзанията на чиновниците на организацията са правата на хомосексуалните в България.

Кой го видя това неприятно отношение към гейовете, ние станахме по-толерантни от Холандия, разяснява доктор Ненков.

Мястото на новото седалище на ЕМА ще бъде гласувано на 20 ноември. Служителите няма да имат думата в гласуването. Градът хазаин ще бъде избран от министри на страните членки. Това би трябвало да стане на база справедливи критерии като: подобаваща постройка, задоволително огромно хотелско настаняване, комфортни връзки с летище, просветителна инфраструктура за децата на чиновниците и други

Д-р Мирослав Ненков разяснява и проблемите на болничното заведение във Враца , която е пред банкрут – има дълг 13 млн. лева Той разгласи, че в сходно състояние е и болничното заведение в Ловеч.

„ Държавата няма право да извади пари и да ги даде на лечебните заведения, тъй като Европейската комисия ще ни накаже. Болниците са търговски дружества”, подсети зам.-здравният министър.

Той посочи, че има банки, които са подготвени да оказват помощ на лечебните заведения, само че желаят гаранция от общините. В тези лечебни заведения страната и общините са съсобственици, само че общините нищо не дават, добави той.

Вижте целия диалог във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР