Къде се крие измамницата Ружа Игнатова? Този въпрос задава германският

...
Къде се крие измамницата Ружа Игнатова? Този въпрос задава германският
Коментари Харесай

Криптокралицата има достатъчно пари, за да продължи да се крие

Къде се крие измамницата Ружа Игнатова? Този въпрос задава немският таблоид " Билд ".

" Измамницата доктор Ружа Игнатова (42 г.) бяга с немски паспорт и 4 милиарда евро ", написа изданието. " ФБР я преследва ". Миналата седмица стана ясно, че създателката на OneCoin влезе в листата на ФБР на топ 10 най-търсени лица. Обявената премия за информация, която може да докара до задържането на Игнатова, е 100 хиляди $.

Авторката на публикацията в " Билд " Кристина Дрехслер разказва българката като " една от най-големите измамници в престъпната история ". Дрехслер написа още, че съгласно специалисти Игнатова се крие на първокласна яхта в Средиземно море.

Измама за милиарди

Германското издание напомня историята на търсената за присвоявенето на милиарди евро. Игнатова е родена в България, само че отпътува да учи в Шрамберг, Германия, следва право в Констанц и има докторска степен. Тя има немско поданство.

Ружа Игнатова е считана за високоинтелигентна, а в учредената от нея през 2014 година криптокомпанията OneCoin вложителите са вложили над 4 милиарда евро. Смята се, че единствено в Германия Игнатова и съучастниците ѝ са присвоили 88 милиона евро, написа Дойче Веле.

Въпреки всички обещания на компанията ѝ, така наречен OneCoin даже не съществува като валута. През 2017 година кралицата на криптовалутите изчезва, дружно с парите. Тя е търсена от Интерпол в 194 страни.

Крие ли се криптокралицата на яхта?

Статията показва, че ФБР я е сложила на второ място измежду десетте най-издирвани нарушители, като от предходната седмица тя е единствената жена в този лист.

Английският публицист Джейми Бартлет, който се пробва да открие измамницата, е написал книга за нейното бягство. Той е разговарял с хора, които са я виждали, и има вяра, че Игнатова живее на яхта в Средиземно море. Но за какво тъкмо там? Ако се намирате на дванадесет морски благи от брега, никоя страна няма пълномощия и управляващите нямат право да ви арестуват. Смята се, че измамничката е претърпяла и няколко козметични интервенции. " Билд " твърди, че проверяващите допускат, че сега тя е руса и стройна, има нов нос и челюст, бузи и устни.



Игнатова има задоволително пари, с цел да продължи да се крие

Особено значим център за бизнеса на криптокралицата е Дубай. През 2020 година управляващите в емиратството размразиха нейните сметки, макар че повече от година преди този момент американското министерство на правораздаването повдигна обвинявания против нея и дефинира OneCoin като " лъжлива криптовалута ". Месеци по-рано нейният някогашен непосредствен помощник - юристът Марк Скот - беше приет за отговорен за изпирането на 400 млн. щатски $.

Би Би Си обръща внимание и на изказванията, че доктор Ружа Игнатова е измежду най-големите вложители в биткойни в света. Възможно е тя да има 230 хиляди от тях. Дори след срутва в цената на най-популярната криптовалута, това би се равнявало на към 5 милиарда щатски $. Пари, които са повече от задоволителни, с цел да ѝ оказват помощ да продължи да се крие, отбелязва медията.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР