Къде са изхвърлени останките на убития и разчленен Юмер Мехмед

...
Къде са изхвърлени останките на убития и разчленен Юмер Мехмед
Коментари Харесай

Убитият в Бургас е застрелян на 4 август, тялото му - разчленявано дни наред

Къде са изхвърлени останките на убития и разчленен Юмер Мехмед от Бургас, е открито, с помощта на страхотната работа на чиновниците на ОДМВР-Бургас в лицето на проверяващите и оперативните служители на реда. Това разгласи на брифинг наблюдаващият държавен обвинител Десислава Трифонова от Окръжна прокуратура – Бургас. Пресконфенрецията бе дадена от окръжния прокурор на Бургас Георги Чинев, наблюдаващия обвинител Десислава Трифонова и шефът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Трифонова заяви, че от доказателствата е открито, че Юмер Мехмед е погубен от Станимир Рагевски с огнестрелен изстрел на 4 август 2021 година, а в интервал от няколко дни се е отървал от останките му посредством разчленяване.

„ Извършват се голям брой дейности по следствието, не престават и оперативно-издирвателните мероприятия. Убийството е осъществено на 4 август, а разчленяването и опитът за укриване на трупните остатъци е в интервал от няколко дни. Те са открити нощес късно вечерта. Към момента не са налице доказателства за съучастник в убийството. По делото няма доказателства, че различен човек е склонявал и подпомагал Рагевски “, сподели Трифонова.

Тя посочи, че за претекста за убийството е рано да се даде изрично мнение.

Престъплението е осъществено в неподвижен жилищен парцел на обвинения и брачната половинка му в Бургас. 

Има очевидец по досъдебното произвеждане с името – Деян Дичев, сподели още Трифонова, само че не посочи дали той е арестуван под стража за 24 часа, написа флагман.бг.

Окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев изясни, че обвиняването на Станимир Рагевски в началото е било за похищение и след това е изменено в такова за ликвидиране. „ Можем да защитим тезата съгласно наличните доказателства за осъществено съзнателно ликвидиране по член 115 от Наказателен кодекс, наказуемо от 10 до 20 година Базираме се на наличните все още доказателства. Разследването е в начален стадий и всяка динамичност може да стимулира друг извод “, сподели Георги Чинев.

Зададен беше въпрос и дали се работи по едно и също време по разкриването на аргументите за изгубването на брокерката Теодора Бахлова през октомври 2020 година Двамата със Станимир Рагевски са се познавали добре, уверени са от Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата. „ Доказателства за връзка с изгубването на Бахлова няма по това досъдебно произвеждане (за Юмер Мехмед, б. р.), само че се работи и в тази посока. Това също се прецизира. При съществуване на доказателства, ще има и реакция от страна на прокуратурата. В момента такава връзка не е открита “, сподели окръжният прокурор.

Директорът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов разясни, че на 6 август в следобедните часове е получено заявление от дамата, с която Юмер съжителства за това, че от 4 август той е в неопределеност. На 9 август е арестуван и Станимир Рагевски.

„ В хода на следствието е работено с извънредно доста хора и тези, за които сме имали данни за осъществено закононарушение по Закона за Министерство на вътрешните работи, са били арестувани “, сподели Калоянов.

Той удостовери, че се работи се и в посока за връзка сред това закононарушение и изгубването на брокерката Теодора Бахлова. „ По случая има издигнати не една версия. По всички работим най-активно. В момента организираме дейни оперативно-издирвателни дейности, с цел да проверим съотносимостта на лица от този случай към предходния “, сподели старши комисар Калоян Калоянов.

 

 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР