Къде са братя Галеви? Това попитаха от БСП вътрешния министър

...
Къде са братя Галеви? Това попитаха от БСП вътрешния министър
Коментари Харесай

Младен Маринов: Информацията за братя Галеви е служебна тайна

Къде са братя Галеви? Това попитаха от Българска социалистическа партия вътрешния министър Младен Младенов. Оказа се, че множеството информация за дупнишките предприемачи е служебна загадка. Продължават да постъпват оперативни данни, стана ясно от късия му отговор.
И през годините непрестанно в Министерство на вътрешните работи са идвали данни и по линия на партньорските служби. Информацията е класифицирана, попари левите министърът. Червеният народен представител Кристиан Вигенин изиска въпреки всичко повече информация. На този стадий данните за братя Галеви не можело да бъдат разкрити, още веднъж изясни Маринов.

" Братя Галеви " е общ прякор за Пламен Галев и Ангел Христов, някогашни барети и част от службите през 90-те години. Прочуха се след 2000 година с бизнеса си, в това число и с записаните общи компании с Христофорос Аманатидис - Таки, офшорки и други, с които вземат участие в редица бизнеси, изключително интензивно в региона на Дупница. Още преди арестуването им и повдигането на обвинявания за незаконна активност, укриване на приходи и източване на Данък добавена стойност, имаше отправени обвинявания за политически чадър над Братя Галеви.

Братя Галеви са в неопределеност от 2012 година, откакто влезе в действие присъдата им по наказателно дело за образуване и управление на незаконна група. Окончателната присъда на Върховен касационен съд бе за 4 и 5 години затвор. Държавата ги търси посредством Интерпол.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР