Къде са 123 климатика - дарение за тежко пострадалите хора

...
Къде са 123 климатика - дарение за тежко пострадалите хора
Коментари Харесай

Издирват над 120 климатика, дарени за наводнените карловски села

Къде са 123 климатика - подаяние за тежко потърпевшите хора в наводнените карловски села предишния септември? В домовете на потърпевшите или не? Това ще ревизира Министерството на енергетиката. В началото на годината бяха дарени 212 климатика. Монтирани са 89.

И освен това - в Каравелово нямат и ток поради неплатени сметки. Според хората и община Карлово министерството на енергетиката е дало обещание да поеме сметките на най-пострадалите домове за интервала на отоплителния сезон, съобщи.

В дома на Семко Георгиев от Каравелово втори ден няма ток. Топлят се с печка с дърва. Още през февруари е инсталирал дарения от министерството климатик и е извършил изискването до 10 март да показа в Общината гаранционна карта с нанесена дата на монтажа.

" Вчера вървях и в ЕВН споделиха, че няма никакви ангажименти, те са си комерсиално сдружение, нямат ангажименти нито с общината, нито с министерството. За двата месеца сметките за ток са 250 лв. ", сподели Семко Георгиев.

89 са инсталираните климатици. Повечето хора към този момент са платили сметките от боязън да не останат без ток.

" Не е хубаво това - всеки тихомълком си заплаща, от боязън да не го отрежат. Те споделиха, че подаряват климатици, а в действителност се крият ", добави Семко Георгиев.
От министерството на енергетиката обясниха, че техният ангажимент не е за задачите сметки, а единствено за потреблението на климатика и то от датата на монтиране до края на отоплителния сезон.

Много хора чакат, че ще им бъде платена цялата сметка. Не, ние ще помогнем единствено за силата за интервала на тяхното потребление. Това ще стане обаче след инспекция, тъй като на община Карлово са дарени 212 климатика. Крайно разочаровани сме от непълноценната, с цел да не я нарека неприятна администрация или неприятен метод на администриране на тази помощ от страна на Община Карлово. Нещо повече - откакто са раздадени 212 климатика, а са инсталирани 89, поражда въпросът - какво става с останалите? ", съобщи Еленко Божков - заместник-министър на Министерството на енергетиката.

От Общината показаха, че още преди месец са писали писмо до министерството поради многото въпроси по кое време и по какъв начин ще бъдат поети разноските за ток.
" Само знаем, че ще бъде поета отчасти или напълно потребената сила за зимния отоплителен сезон ".

А по какъв начин ще стане, общината знаеше ли?

" Не, и в този момент не знаем. Очакваме компанията, която създава зелена сила, да извърши заплащане към фамилиите, които извършиха изискването ", съобщи Емил Кабаиванов, кмет на Карлово.

Единственият ангажимент на Общината е бил да изпрати в период гаранционните карти за монтаж на климатиците. Кметът няма терзания от инспекцията.
" Всичко става с решение на Обществения съвет и Общинския съвет и никаква неточност не може да стане, ние ще ви предоставим описите с подписалите саморъчно климатиците ", съобщи доктор Емил Кабаиванов кмет на Карлово.

Проверката на министерството за дарените климатици би трябвало да завърши до две седмици.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР