Къде публичния сектор среща частния - отговорът е в Адриатическия

...
Къде публичния сектор среща частния - отговорът е в Адриатическия
Коментари Харесай

Къде публичният сектор среща частния - модерните проекти в Хърватия

Къде обществения бранш среща частния - отговорът е в Адриатическия бизнес център в Хърватия. Той сплотява под един покрив бизнесмени, публични организации, учени и просветителни институции. Резултатът: хората и концепциите се срещат, с цел да работят дружно по нови и съвременни планове.

Първите стъпки в бизнеса от време на време са като първите научени букви от писмеността.

" Добре пристигнали в Шибеник в Хърватия, в Адриатическия бизнес център, който назоваваме ABC - това е център за изобретателни промишлености. АBC - като първите три букви от писмеността - някак си се асоциира с това, че в случай че искаш да започнеш бизнес, да го изградиш, би трябвало да имаш база за това, и то солидна база ", споделя Мира Лепур - шеф на Агенцията за развиване на окръг Шибеник-Книн.

Преди да се трансформира в място за среща на хрумвания, постройка била остарял цех за метали.

" Така че ние я закупихме от един частен вложител и взехме решение да я превърнем в съвременен център, който се състои и от студиа за аудио-визуална продукция и пост-продукция, и освен. Запазихме остарялото лого от фабриката. Един мой сътрудник го взе, тъй като беше доста развалено и в неговия гараж го ремонтира. Боядиса го в разнообразни цветове и през днешния ден е окачено в коридора тук като знак, с цел да ни припомня за остарялата фабрика, в която доста хора от тази област са работили ", изяснява Мира Лепур.

Многофункционален - по този начин разказват центъра през днешния ден.

" Но кое е главното, най-значимото за този център - това е синергията сред обществения и частния бранш. Това е място и за цифрови номади. Ние сме туристическа страна и от юни до октомври - хора от цяла Европа посещават Хърватия. И когато дойдат тук, в случай че желаят да поработят малко или доста, постоянно не могат да намерят уместно място за това. Тогава ни пристигна тази концепция - да осигурим места ", добавя Лепур.

Самата Мира прекарала половината си живот зад граница, само че се върнала. Казва, че просто обожава мястото. През туристическия сезон популацията на Шибеник безусловно се удвоява. А градът е бил снимачна площадка на " Гейм ъф тронс ". Но локалните желаят главната им туристическа атракция да бъде хърватската природа и просвета. И го вършат - като притеглят вложения, само че най-много като притеглят хрумвания.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР