Къде отиде тротоарът на една от най-важните улици в Стария

...
Къде отиде тротоарът на една от най-важните улици в Стария
Коментари Харесай

Строеж на 4-етажна къща изяде тротоар в Старинен Пловдив

Къде отиде тротоарът на една от най-важните улици в Стария град в Пловдив? Това питат живеещите на ул. " Стоян Чалъков " откакто новострояща се съвременна постройка с дебели бетонни колони го завладя. Улицата води към Античния спектакъл. Скандалът стартира от обществените мрежи.

Домът наподобява много актуален и по никакъв начин не се връзва със наложителния жанр за строителство в резервата. В него е позволено да се подвигат стради най-много до 3 етажа. Тук постройката пораства и с мансарден четвърти етаж, оповестява " Марица ".

" Стана ужасно с израстването на тази бетонна камара - хвърли сянка върху всички околни дворове, нямаме повече светлина ", споделя Сим Алексиев от прилежащата изложба " Възраждане ".

Той, а и хората от прилежащите къщи, се чудят допустимо ли е това да е къща във възрожденски жанр.

Кметството на регион " Централен " заяви, че собственик на парцела е притежателят на компания " Рефан " Ангел Попов и документите за строителство са изрядни - макар изядения тротоар, невъзрожденския тип на градежа сега и четирите етажа.

Документите на огромната къща са проверявани още през 2015 година и е открито, че планът е напълно легален.

" Още преди месец имахме сигнал за тротоара и се оказа, че той е в обсега на частния парцел. Така е и със прилежащия Граждански клуб и изложба " Възраждане ". И пред тях няма тротоар. Той попада в частните парцели на цялата улица и тук се съблюдава линията на парцелите ", изясни кметът на " Централен " Георги Стаменов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР