Битката за данъците, докато канцлерът Джеръми Хънт се готви да говори на конференцията на партията на торите

...
Къде остават това консерваторите, партията, която проповядва по-ниски данъци, но
Коментари Харесай

Къде остават това консерваторите, партията, която проповядва по-ниски данъци, но ръководи рекорден ръст от 2019 г. насам?

Тори конференция на живо: Обмисля се спешно заседание на кабинета за HS2

Тази партийна конференция е, по думите на един бивш министър, с когото говорих, „конференцията за оцеляване“ – една година след като Лиз Тръс обяви серия от нефинансирани данъци съкращения, които накараха пазарите на облигации да се сринат и премиерството й да се провали.

Съответно Риши Сунак твърдо отказа да се ангажира с каквито и да било намаления на данъци на този етап, като каза, че най-доброто намаляване на данъците, което може да даде на хората, е да овладее инфлацията .

Канцлерът отиде по-далеч, като каза на вестник да намали данъците, докато икономическите перспективи се подобрят.

Лиз Тръс до преформулирайте визията за консерваторите на събитие в рамките на конференцията

Но това е мястото, където икономическите реалности се сблъскват с политиката – изборна година, в която консерваторите изостават доста, а партията е нетърпелива за положително послание.

Майкъл Гоув изрази възгледите на мнозина, когато се надява на намаляване на данъците преди общите избори.

Високопоставени фигури отдясно отидоха по-далеч, като сър Джейкъб Рийс-Мог каза на Sky News, че времето за сигнализиране е изтекло , призовавайки за действие в есенното изявление през ноември.

„Нямаме нужда от сигнали, имаме нужда от действие“, каза той. „Мисля, че есенното изявление е време да кажем, това е, което правим по отношение на този конкретен данък. Бих бил за отмяна на нарастващия корпоративен данък, както е Лиз Тръс.

„Аз“ ще подкрепям премахването на смъртните мита, което според мен е изключително достъпно. Но трябва да правим нещата, а не да им обещаваме."

Правителството е разделено относно данъците

Прочетете повече:
Само богатите ще се възползват ли от намаляването на данъка върху наследството?
Данъкът върху наследството е „наказателен и несправедлив" '- министър

Спекулациите са широко разпространени, че министър-председателят планира предизборно раздаване на данък върху наследството.

Източници на торите посочват, че това е много непопулярно, въпреки че само 4% от имотите са отговорни за това.

Обмислят се и съкращения на разходите, с железопътната линия за по-богатите пенсионери и някои обезщетения, които се разглеждат като потенциални спестявания.

Но след десетилетие на строгите икономии и реалностите на застаряващото население и натиска върху здравните услуги, спестяванията няма да бъдат лесни или популярни.

Неделна сутрин с Тревър Филипс

Джеръми Хънт днес ще настоява, че огрените от слънце възвишения са наблизо, казвайки, че Британската икономика расте по-бързо от 2010 г. насам, отколкото други в Европа.

Партията също така ще потвърди, че ще приеме препоръки за повишаване на националната жизнена заплата до най-малко 11 паунда на час през 2024 г. - изпълнявайки манифестен ангажимент за повишаване заплатите на най-ниско платените до две трети от средните доходи.

Дали това ще компенсира увеличенията на наемите, сметките за енергия, разходите за храна и грижи за деца ще бъде един от въпросите, които гласоподавателите задават следващите избори.

Г-жа Тръс ще се появи в Манчестър на митинг за икономически растеж, на който тя ще призове за намаляване на корпоративния данък - цел, която г-н Хънт силно подкрепяше. Ще се следи внимателно колко подкрепа получава от активисти.

Щракнете, за да се абонирате за Politics в Jack and Sam's, където и да получавате своите подкасти

Тори знаят от скорошен опит опасностите от обещаването данъчни облекчения, които не се добавят.

Те също така имат партия, която отчаяно се нуждае от благоприятно за избирателите послание, за да сложи край на мрака - и се страхуват, че речта на канцлера по-късно може да не го осигури.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР