Къде можем да отидем в Пловдив през уикенда? Ето част

...
Къде можем да отидем в Пловдив през уикенда? Ето част
Коментари Харесай

Къде можем да отидем в Пловдив през уикенда?

Къде можем да отидем в Пловдив през уикенда? Ето част от събитията: 

18 декември, 11 часа, на сцената пред община Пловдив

Математическата гимназия в Пловдив провежда поредна самодейност в поддръжка на 10- годишния Живко Георгиев, който се нуждае от интервенция в чужбина, поради тежка диагноза – ДЦП. Неговите брат и сестра учат в 6-ти и 8-ми клас на гимназията и са цялостни отличници. Семейството неотдавна загуби татко им, умрял от Ковид-19. Майката Весела Георгиева е персонален помощник на дребния възпитаник. Това е единствения приход в фамилията. Операцията на детето  би трябвало да се извърши при започване на 2022 година във Виена.

Заповядайте тази събота - 18 декември, от 11, 00 часа на сцената пред общината на пл. “Стефан Стамболов “ на благотворителния концерт с присъединяване на надарените ученици на музикалната школа " Арт Войс Център ", с началник Румяна Иванова. Ще чуем и забележим солистите  Ива Ичевска - която ще и водеща на събитието, дружно с Венера Куцарова, Десислава Гинчева, Валентин Илиев, Весела Колева, Тодор Борисов, Василена Маслева и групa M teen. 

18 декември, 11 часа в Регионалния природонаучен музей

На 18.12.2021 (събота) от 11:00 в зала " Динозаври “ на Регионалния природонаучен музей – Пловдив ще се организира открита лекция на Теодор Йонов, носещ почетната купа младши стажант към музея към този момент четири години. Тео е на 13 години и постоянно е изумявал публиката на музея с обширните си знания за динозаврите и за природата като цяло. Посетителите ще имат неповторимата опция да научат забавни обстоятелства за динозаврите в залата, както и за други представители на гигантските влечуги, населявали нашата планета в минали геологични ери.  Тематичното просветително събитие, както и предколедният креативен конкурс " Ерата на динозаврите “, са част от дълготрайната просветителна стратегия, която ще се развива в новата експозиция. Най-добрите детски рисунки от състезанието, който е деен до 19.12.2021, ще бъдат изложени пред публиката на музея в особено отредено за това пространство в зала " Лотос “, а първите три места ще бъдат отличени с награди.

Напомняме, че в музея се позволяват единствено гости със зелен документ (изключение вършат децата до 18 години), а през почивните дни (събота и неделя) в постройката на музея ще има мобилна лаборатория за бързи антигенни проби на цена от 10 лв..  

18 и 19 декември, открити подиуми

" Биг Бенд Пловдив " и " Духов оркестър Пловдив “ ще зарадват пловдивчани и посетители на града с безвъзмездни концерти във връзка идните празници на подиуми, ситуирани в регионите Централен, Западен, Северен и Тракия. Като самобитен музикален декор, осъществяванията им ще звучат и в допълнение на идния Коледен базар на пл. " Централен “, който стартира на 17 декември.

Концерти " Биг Бенд Пловдив “ през уикенда

18.12   Район Северен  - парк Рибница, начало 16:00 ч.

19.12   пл. " Стефан Стамболов “, начало 16:00 ч.

Концерти на Духов оркестър Пловдив през уикенда

18.12   пл. Централен, начало 12:00 ч.

19.12   пл. Централен, начало 12:00 ч. 

18 и 19 декември, ДК " Борис Христов “

Държавна опера Пловдив кани всички деца и родители на премиерния театър   " Лукчо “ - балет за деца от Карен Хачтурян по книгата " Приключенията на Лукчо " на Джани Родари.

Датите са 18.12 от 17:00 часа и на 19.12. от 11:00 часа. Мястото ДК " Борис Христов “.

Пъстрият свят на Джани Родари е пресъздаден от художника Адрияна Найденова посредством цветни костюми, които по автентичен метод пресъздават характера на танцуващите плодове и зеленчуци, само че и се отличават с настояща за младата аудитория визия. Сценографията на Никола Налбантов употребява мултимедийни резултати, които придвижват героите от площада в мрачен затвор или на бал в двореца.

Балетният театър на Опера Пловдив е с дълготрайност един час и е подобаващ за деца над 4 години и техните родители.  

18 декември – 19 часа, ДК " Борис Христов “

Празнично шоу по оперетата на Пол Абрахам " Бал в Савоя " чака пловдивчани в две следващи вечери. Премиерата на Опера Пловдив е на 17 и 18 декември от 19:00 ч. в Дом на културата " Борис Христов ".

Диригент е Владимир Бошнаков – посетител, режисьор – Георги Динев, художник – Николина Костова – Богданов, хореограф – Петя Димова.

Солисти: Август Методиев, Светлана Иванова, Юлия Йорданова – Керана, Евгений Арабаджиев, Пламен Папазиков - посетител, Марияна Панова, Борис Кучков, Николай Бачев, Любомира Петрова

Участват Хор, Балет и Оркестър на Опера Пловдив.

19 декември 2021 година от 14:00 ч. Дом на културата " Борис Христов “

Заповядайте на 19-ти декември от 14:00 часа на втория етаж в Дом на културата " Борис Христов " в Пловдив на фешън ревю под наслов " Стара дреха, нов живот ". Можете да се включите като модел, участник, фен, или пък всичко това едновременно!

На 11-ти и 12-ти декември се организираха две образования по тематиките, свързани с модата, особеностите в стилната промишленост, опазването на околната среда и устойчивостта в модата. Заключителната част на обучителния цикъл ще бъде " фешън ревю с задача “. Ще имате опция да видите какви " природосъобразни тоалети " са подготвили чудесните участници, както и ще научите малко повече за особеностите в стилната промишленост.

19 декември, 17:00 ч., Първо студио на Радио Пловдив

Коледен симфоничен концерт на МКО " Франк Мартен Плейърс ". Приятелите на класическата музика и Младежки камерен оркестър " Франк Мартен Плейърс ", могат да чуят и видят Коледния симфоничен концерт на 19 декември /неделя/ от 17:00 часа в Първо студио на Радио Пловдив. Ще чуете и дебюта на новите попълнения: Мария Панциду, Климентина Златанова, Петър Георгиев И Белослава Петрова. ВХОД – Свободен.  Ще се позволяват фенове единствено с разполагаем и годен зелен документ, който ще се ревизира на влизане. 

19 декември, 19 часа, ДК " Борис Христов “

" На живо " - моноспектакъл на Александра Сърчаджиева по текст на Яна Борисова и с режисьор Димитър Коцев-Шошо - наследник на именития Константин Коцев. Пловдивчани ще го видят още веднъж на 19 декември 2021 година от 19:00 ч. в Дома на културата " Борис Христов “. Биографичната пиеса, която споделя за най-трудните и най-хубави мигове в живота на актрисата, ще разкрие несподелени до момента моменти, които ще изненадат даже и околните й.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР